Diskuze

Auto u Českého Brodu srazilo dva chodce, oba svým zraněním podlehli

Osobní auto u Českého Brodu na Kolínsku srazilo ve večerních hodinách dva chodce. Jeden po střetu s vozem zemřel, druhý utrpěl těžká zranění a záchranáři se ho pokoušeli desítky minut oživovat. Svým zraněním nakonec také podlehl. Na místo vyrazil i vrtulník záchranné služby, policie na několik hodin obousměrně uzavřela silnici I/12.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZD

Uvidíme jak dopadne vyšetřování. Řidička bude mít doživotní trauma. Bohužel i musím konstatovat, že pokud měli oba tmavé oblečení a neměli reflexní prvky a bohužel jestli se chovali tak, jak často vidím, že nejdou za sebou po krajnici, ale vedle sebe a prakticky prostředkem silnici, tak je řidička viděla na poslední chvíli a už nestihla se jim vyhnout. Navíc ta paní určitě jela míň než mohla jet.

0 0
možnosti
KV

Lidi, život není počítačová hra - prosím, zklidněte se všichni a berte PROSÍM ohled na všechny ty bytosti okolo vás - vždyť jsou to taky lidi jako jste i Vy. V

4 1
možnosti

Sorry ale sám se zklidněte a nepoučujte lidi, že život není PC hra...

0 1
možnosti
TP

T16o13m 94P28á63l17e63k

14. 2. 2018 9:08

Neosvětlení, bez reflexů a jistě v tmavém oblečení a mimo přechod. :-( Chudák řidič/ka. ;-(

3 0
možnosti
FT

Co furt reflexní prvky? Zrovna teď v TV říkali, že tu silnici přecházeli a navíc nedávno byl o tom na konkurenčním serveru článek, kde bylo napsané:

"Novela například stanoví, že reflexní prvky má mít chodec za tmy, či ve dne při snížené viditelnosti, pokud jde mimo obec po krajnici či kraji vozovky. Neřeší ale případy, kdy chodec přes silnici přechází. Chodec tedy zákon neporuší, když při přecházení nebude mít reflexní prvek."

2 1
možnosti
MH

To vypadá, že si šel někdo nakoupit na benzínku, anebo prostě přecházel, je tam křižovatka snad od Tismic do Brodu. Ale upřímně tam chodec musí dávat zvlášť za tmy opravdu maximální pozor. Je to silnice I. třídy, mimo obec, žádná rychlostní omezení. Chodec tam v podstatě nemá co přecházet. A pokud nebyli navíc reflexně oblečení, řidička je v tom pravděpodobně nevinně.

2 2
možnosti
GK

§ 18 Rychlost jízdy musí řidič přizpůsobit zejména svým schopnostem, vlastnostem vozidla a nákladu, předpokládanému stavebnímu a dopravně technickému stavu pozemní komunikace, její kategorii a třídě, povětrnostním podmínkám a jiným okolnostem, které je možno předvídat; - "smí jet jen takovou rychlostí, aby byl schopen zastavit vozidlo na vzdálenost, na kterou má rozhled." !!

2 4
možnosti
VH

35 let a její život, tak jak ho znala, skončil - deprese, úzkost výčitky, bezmoc, stres, to je holá realita - stačí se zkusit vžít se do její kůže v této situaci - restart ? Hodně velké scifi ....

4 0
možnosti
MG

Tem dvema skoncil uplne. Zadne radosti, zadne starosti, nic, vubec nic, jen nedokoncene plany. A jejich pribuzni? Stres, uzkost, deprese, strach, nikdy uz jejich zivot nebude, jak drive.

4 0
možnosti
DA

D23a61n70i63e35l 29A34d96a61m

13. 2. 2018 23:27

Titulek je stejně stupidní, jako by nějaký "novinář" napsal, že samopal zastřelil člověka. Auta zatím nejezdí na autopilota, takže ŘIDIČ srazil chodce.

1 14
možnosti

Vy jste musel být moc chytré dítě, protože jste mamince jistě neříkával „Tam jede auto“ ale „tam jede řidič“;-D

13 2
možnosti
SP

S81e72i19d34l 45P62e60t96r

13. 2. 2018 22:59

Ano, velká tragedie... :-/

S nějakými soudy bych však počkal minimálně po pitvě a ukončení vyšetřování ze strany PČR... Byl jste snad někdo přímo u toho? 8-o

9 0
možnosti
AS

stačilo by trochu vic postihovat chodce, co chodi v cernem a bez reflexnich prvku. clovek si fakt musi dat "mazla" i na osvetlenem prechodu, aby se mu tam nejaky chytrak neprimotal. natoz na prechodu ktery neni osvetlen. ale to nikoho nezajima, vinik je vzdy ridic. Rv

2 4
možnosti
JK

J62i21ř95í 76K83ü63h47r

13. 2. 2018 23:28

Když poruší zákony, tak mu (spolu)vina patří.

2 3
možnosti
PN

Lyncovani bylo? Nebo byli ucastnici nehody “vetsinovi” Cesi?

2 4
možnosti
JV

"Většinoví češi" u nás řidiče klidně střílej, takže bych to moc nerozmazával.

0 6
možnosti
LP

Takže auto řídila řidička nebo proč dávají posttramatickou pomoc zrovně nějaké řidičce? Z textu to jednoznačně nevyplývá, mohlo to být napsána přesnější češtinou.

0 8
možnosti