Ilustrační snímek

Ilustrační snímek

Narkomani si z firemního vozu udělali pojízdnou prodejnu pervitinu

  • 3
Zaměstnanec jedné firmy na Bruntálsku zneužíval služební automobil k výnosnému drogovému byznysu. Společně se známou jezdil za prodejci pervitinu. Ten pak prodávali. Policisté začali případ rozplétat v okamžiku, kdy při silniční kontrole odhalili, že auto řídí pod vlivem drog.

Pracovník sice mohl vozem vyjíždět na služební cesty, ale zaměstnavatel netušil, že se automobil přemění v pojízdnou výkupnu a prodejnu drog. "O víkendu policisté zjistili, že jednačtyřicetiletý muž řídí firemní vůz pod vlivem pervitinu a marihuany," uvedla bruntálská policejní mluvčí Pavla Tušková.

Kriminalisté tím případ neuzavřeli a pátrali dále. Záhy zjistili, že muž s třiatřicetiletou známou od července až do současnosti nejméně desetkrát vyjeli služebním autem na různá místa v kraji, kde žena nakoupila pervitin, a pak ho společně rozváželi po Bruntálu a okolí.

Zdrogovaná žena v minulosti zavinila smrtelnou nehodu

Žena má bohatou trestnou minulost. Navíc až do roku 2014 měla zákaz řízení kvůli zavinění smrtelné nehody, kterou způsobila pod vlivem drog. Policisté však zjistili, že v Miloticích nad Opavou řídila Škodu Felicie. K tomu v dalších případech prodávala pervitin a další drogy v hernách po Bruntálsku.

Oba si už vyslechli obvinění z nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek, řízení pod vlivem drog a neoprávněného užití služebního vozidla. Hrozí jim až pětileté vězení.


Video