Místo nehody, kterou zavinil řidič, jenž se chvíli před tím pokusil o sebevraždu. | foto: Policie ČR

Nabouraná rozvodna dovedla policii k mladíkovi, který se chtěl oběsit

  • 4
Nečekané rozuzlení mělo vyšetřování banální dopravní nehody, která se stala v neděli v Uherském Hradišti. Policisté hledali řidiče, který naboural do sloupu s rozvodnou skříní. Když ho našli, přiznal se, že se chvíli před tím neúspěšně pokusil o sebevraždu. Nešťastný motorista skončil v péči psychiatrů.

Policisté původně v neděli dopoledne přijeli do Větrné ulice zjistit, kdo naboural a poničil elektrickou rozvodnou skříň, kvůli čemuž se několik okolních domů ocitlo bez proudu. Viník z místa nehody ujel, ale nárazem poškozené auto policisté po chvíli objevili zaparkované před nedalekým domem.

"Ve voze ale nikdo nebyl a majitel ve zmíněném domě ani neměl trvalé bydliště. Policisté se proto vrátili na místo nehody a začali zajišťovat stopy. Po chvíli ale spatřili, že nabourané auto znovu projíždí ulicí," popsal mluvčí uherskohradišťské policie Aleš Mergental.

Když se policisté snažili auto zastavit, řidič na znamení nijak nereagoval, ale jakmile za sebou uviděl houkající policejní vůz, zastavil. "Čtyřiadvacetiletý muž ze Vsetínska se policistům přiznal, že před krátkou dobou opravdu naboural a z místa nehody odjel," podotkl mluvčí policie.

Jenže to nakonec nebyla nejdůležitější informace, se kterou se mladík policistům svěřil. Ukázalo se, že na nehodě měl nejspíš výrazný podíl jeho velmi špatný psychický stav. Za volant totiž sedl chvíli poté, co se doma neúspěšně pokusil o sebevraždu.

"Uvázal kravatu na garnýž, ale ta pod váhou jeho těla nevydržela a mladík tak svůj život naštěstí neukončil. Důvodem k sebevraždě bylo ukončení partnerského vztahu, se kterým se nemůže vyrovnat," dodal Mergental. Mladíka nakonec přivolaná sanitka převezla do nemocnice a poté do psychiatrické léčebny.


Video