Ilustrační foto

Ilustrační foto | foto: Ladislav Němec, MF DNES

Muže, kterému vzala srpnová povodeň živnost, našli oběšeného

  • 34
Hrůzný obraz se naskytl muži, který šel včera v podvečer v Nové Vsi na Liberecku na procházku se psem. V místním lesíku narazil na oběšeného muže. Policie potvrdila, že se jedná o Michala Malého, který byl pohřešovaný od srpnových povodní.

Totožnost potvrdila i rodina, která mrtvého identifikovala. O nalezení 37letého podnikatele z Nové Vsi informovala liberecká policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Malý byl pohřešován od 14. srpna, kdy jeho zmizení policii kvůli obavám o jeho život nahlásila manželka. Jedna z obyvatelek Nové Vsi iDNES.cz potvrdila, že Malému sprnová povodeň zničila autodílnu, kterou zde provozoval.

Policisté vyrazili do pátrací akce a téhož dne odpoledne se jim podařilo zachytit signál z mobilního telefonu podnikatele. Lokalizovali ho v lese nedaleko vodní nádrže Mlýnice.

Pátrání, při němž byl použit i vrtulník a psovodi, však nebylo úspěšné. Tělo našel tedy až o 2,5 měsíce později místní obyvatel. "Policisté nařídili provést soudní pitvu ke zjištění přesné příčiny smrti a budou prověřovat i veškeré okolnosti této události," zmínila Suchánková.

V souvislosti se srpnovými povodněmi ještě policie pohřešovala ženu z Dětřichova, kterou strhla rozvodněná řeka. Její tělo našli kriminalisté po několika dnech v Polsku.

Naopak drama se šťastným koncem zažili ve Frýdlantu, kde místní obyvatelé pohřešovali pár bezdomovců, jež se v době povodní pohybovali v blízkosti řeky. "Muž a žena nakonec byli nalezeni, jak pomáhají vytopeným lidem s opravami," vylíčila Suchánková.

Obec Nová Ves na Liberecku.


Video