Jedno z havarovaných aut u nehody, která se odehrála na rychlostní silnici R35

Jedno z havarovaných aut u nehody, která se odehrála na rychlostní silnici R35 z Mohelnice na Olomouc. | foto: Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Muž zastavil kvůli poruše auta. Zemřel poté, co ho srazila jiná řidička

  • 60
Řidič osobního vozu zemřel při nehodě u Mohelnice. Muž měl problémy se svým autem a když zastavil a šel dát na silnici trojúhelník, srazila ho řidička jiného vozu. Při nehodě byla těžce zraněna i jeho přítelkyně.

Nehoda se odehrála na rychlostní silnici R35 z Mohelnice na Olomouc, hlavní silniční tah proto policisté na víc než tři hodiny uzavřeli. Auta se střetla u sjezdu na Unčovice na Olomoucku ve chvíli, kdy jedno z nich zastavilo kvůli poruše.

Nehoda se stala v 16:45. "Řidič osobního auta měl poruchu a ve chvíli, kdy vyšel z vozu a šel dát na silnici trojúhelník, jej srazila řidička dalšího osobního auta. Muž na místě zemřel, jeho přítelkyně byla těžce zraněna," uvedla krajská policejní mluvčí Marta Vlachová.

Jedno z havarovaných aut u nehody, která se odehrála na rychlostní silnici R35

Podle záchranářů zraněním na místě podlehl sedmdesátiletý muž.

"Devětapadesátiletou ženu jsme převezli do nemocnice s četnými pohmožděninami. Řidička druhého auta vyvázla z nehody bez zranění," řekl náměstek krajské záchranné služby Jan Weinberg.

Na místě zasahovali také hasiči, kteří zajistili, aby některé z aut nezačalo hořet.

Nehoda tento hlavní tah z Mohelnice na Olomouc uzavřela do 20:00 kvůli vyšetřování, řidiči museli využít objížďky po vedlejších komunikacích.

,

Video