Mrtvé dítě byl chlapec, zjistila pitva

  • 12
Mrtvý novorozenec, kterého našli policisté v pondělí na statku ve Lstiboři u Českého Brodu, byl chlapec. A zřejmě ho někdo zavraždil. Ukázaly to výsledky pitvy. Policisté jsou zatím přesvědčeni, že dítě zabila jeho matka. Ženu už obvinili z vraždy. Hrozí jí až osm let vězení.

"Předběžné poznatky z pitvy nás opravňují k závěru, že je třeba stíhat matku dítěte," řekla středočeská policejní mluvčí Soňa Budská.

Jakým způsobem měla šestadvacetiletá žena novorozence zabít, policisté nechtějí zveřejnit. Podle neoficiálních informací ho ale údajně utopila.

Kriminalisté již matku vyslechli a nyní chtějí znát názor znalců. "Budeme chtít posudky z oblasti psychologie, psychiatrie a porodnictví," dodala Budská.

Policisté objevili tělíčko dítěte ve stodole u rodinného domu na návsi. Dostali totiž od neznámého člověka tip, že mladá žena sice byla těhotná, avšak o tom, že by porodila, nikdo neví.

Vyšetřovatelé našli ostatky dítěte v igelitové tašce ukryté ve staré skříni. Podle policistů tam ležely přes rok. - více zde


Video