Batoh - Batoh, který ukrýval těla mrtvých novorozenců v bývalých kasárnách v Ralsku. | foto: Policie ČR

Mrtvá dvojčata v batohu byli chlapci, zjistila pitva

  • 11
Mrtví novorozenci nalezení na Českolipsku byli dvojčata. Ukázala to pitva. "Podle předběžného sdělení patologů jde o dvojčata mužského pohlaví. Matka byla v době porodu v sedmém měsíci těhotenství," sdělila mluvčí severočeské policie Jarmila Hrubešová.

Znalci teď budou zkoumat, zda chlapci po narození žili nebo se narodili už mrtví. Rovněž přesnou příčinu jejich smrti určí teprve další znalecká zkoumání.

"Policie nyní pátrá po ženě, která byla ještě nedávno gravidní, porodila a není viděna s narozeným dítětem," doplnila policejní mluvčí.

Kriminalisté také zjišťují, kdo se pohyboval v okolí nálezu a hledají případné svědky. "Při pátrání může napovědět modročerný batoh, ve kterém byla tělíčka nalezena," sdělila policie.

"Veškeré informace, které by mohly při pátrání pomoci, přijmou policisté na tísňové lince 158 nebo na kterékoli policejní služebně," poznamenala Hrubešová.

Těla dvou novorozeňat se v úterý našla poblíž někdejších kasáren Sovětské armády v Ralsku. Batoh s hrůzným obsahem ležel na dně vypuštěného septiku. Těla kdosi zabalil do tří igelitových tašek a ty vložil do modročerného batohu. - více zde


Témata: Služebnost

Video