Diskuze

Mladík utonul v Seči při táborové hře, vyšetřovatelé viní vedoucí

Tragická smrt sedmnáctiletého mladíka poznamenala loni 18. srpna průběh letního tábora u Sečské přehrady. Uprostřed vodního díla naplánovali vedoucí dětem hru. Jeden z chlapců však vzdálenost nezvládl uplavat a utopil se. Smrt od té doby vyšetřují kriminalisté. Snaží se zjistit, jakou roli sehráli vedoucí tábora.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FS

ministr zemětřesení

2. 10. 2011 21:06
Z některých pisatelů je mi opravdu smutno.

Čtu tuhle diskusi se smutkem v duši,protože je to snůška nesmyslů, až na několik výjimek. Jde o jednoznačné o zanedbání povinností vedoucích.Vedoucí ani nevěděli,že se jim ztratil, tak byli daleko. Byl zákaz koupání,teplota vody a vzduchu nízká, sinice.Děti nebyly po nočním programu odpočaté atd. atp. Ti co obhajují tyhle lumpy, o kterých se nebojím říci, že ho nechali utopit, opravdu obdivuji, když vůbec nevědí o čem píší. Do toho článku se samozřejmě nevejdou podstatné okolnosti, které byly pro celou věc podstatné.

No nic. Hlupáci mají také právo na život a mohou si říkat co chtějí. Já si mohu ale myslet něco jiného. A myslím. Jen vím, že by měli být ti, co měli odpovědnost, ale dělali něci jiného, než měli, takže si jí zřejmě neuvědomovali a hazardovali se životy dětí, po právu potrestáni. V to doufám.

Jen těžko si tady píšící chytrolíni a teoretici mohou uvědomit, jakou bolest taková událost způsobí těm co zůstali a přitom vědí, jak to bylo doopravdy a jak to bylo zcela zbytečné.

0 0
možnosti
Z

zelenáještěrka

9. 9. 2011 13:33
Skutečnosti a okolnosti

teplota vody i vzduchu cca 18°C,zákaz koupání v nádrži Seč,4 děti vyskočily na pokyn táborové vedoucí z plachetnic zakotvených 100m od břehu v místě s hloubkou vody 4 m.Vedoucí s dětmi do vody nešla,nebyla v plavkách.Děti měly doplavat na břeh a následně plnit další úkoly.Hoch avizoval ještě před skokem do vody,že to nejspíš neuplave,byl alergik.Uplaval cca 20 m a začal tonout.Žádal o pomoc děvče,které se také účastnilo hry,děvče se bálo o svůj život,proto mu nepomohlo,řeklo mu ať si zamává na lidi na plachetnicích.pokračování v dalším příspěvku...

1 0
možnosti
JK

picachu

6. 9. 2011 13:10
Dotaz pro vodni experty

Jsem v tomto laik a rad bych se tedy zeptal. Mam osobni zkusenost, ze pokud jsem ve vode a neplavu at vleze ci stoceny do "kozelce" presto zustavam na hladine a nedari se mi potopit. Jak je tedy mozne se utopit?

0 0
možnosti
MM

Mlokman

6. 9. 2011 13:13
Re: Dotaz pro vodni experty

Tělo má pozitivní vztlak jen v případě, kdy jsou plíce naplněny vzduchem.  V okamžiku, kdy vydechnete, je vztlak těla negativní a tělo se potápí. Ještě výraznější to je, když se do plic dostane voda.

Schválně si zkuste v bazénu, kde dostanete na dno, lehnout na hladinu a vydechnout - půjdete dolů.

0 0
možnosti
JM

referentka

6. 9. 2011 12:05
...no nevím, ale vedoucí museli

být absolutně na hlavu...jestli si lajzne někdo  vyhlásit soutěž či hru  v přeplavání přehrady bez toho, aby měl představu jak zdatní plavci jsou, bez ohledu na věk, tak je to trestuhodné...sama plavu velmi slušně, troufnu si na větší vzdálenosti...ale bez toho, aby někdo jel vedle mně alespoň na madračce, nebo abych si před sebou hnala nafukovací míč bych se na "to" nedala...sedumnáct let - těžký frajer přecenil svoje síly a vedoucí to neodhadli...:-/

0 0
možnosti
MD

daadyy

6. 9. 2011 12:12
Re: ...no nevím, ale vedoucí museli

ani to nemusel být těžký frajer, mohl třeba dostat křeč nebo prostě jen neodhadl svoje možnosti, od toho jsou taky na táboře vedoucí

0 0
možnosti
NV

net.Xtreme V.

6. 9. 2011 10:48
Na táboře jsem párkrát dělal vedoucího

A pokud děti nebudou v klecovém lůžku pod sedativy (na která nemají alergii), tak jejich bezpečnost zajistit skutečně nejde, jde samozřejmě snížit případná rizika úrazu nebo ztráty, ale eliminovat ne...

Jsem zvědav, kdy se přijde s tím, že děti musí mít GPS lokátory.

0 0
možnosti
.

.@.

6. 9. 2011 10:54
Re: Na táboře jsem párkrát dělal vedoucího

Tady ta diskuse je o nebezpečných ORGANIZOVANÝCH akcích, ne o nešťastných náhodách z klukovin mnohdy neuhlídatelných puberťáků, tyhle věci bych do sebe nepletl, co říkate?

0 0
možnosti
SJFZ

Socialismus je forma zločinu

6. 9. 2011 9:19
Spousta táborových vedoucích

chápe svůj pobyt na táboře jako prázdninovou léčbu vlastních mindráků ;-€Rv

2 0
možnosti
HF

Cofola

6. 9. 2011 10:12
Re: Spousta táborových vedoucích

To samé lze napsat o spoustě diskutérů na iDnes.

3 0
možnosti
.

.@.

6. 9. 2011 9:17
Tábory, teambuildingy, "zážitkové" a "adrenalinové" akce...

Všechno je to o tom samém. Pár <pííp> si vymyslí naprosto přihlouplé hry a ještě větší <pííp> se do toho nadšeně a hlavně "kolektiivně" hrnou. Chudáci ti, co mají rozum, nechce se jim do toho, ale jsou okolním tlakem takových <pííp> přinuceni se účastnit, přece "parta se nesmí trhat"! Roli zde hraje často davová psychosa, vyvolaná oněmi nadšenci, kteří  kdyby si třeba vymysleli hru na skákání z 5. patra, budou ti, co se odmítnou zúčastnit, označeni za vyvrhele, zatímco ti <pííp> budou "IN".

 

Lidi, nenechejte se vláčet d.bil.ma!!!

3 0
možnosti
SJFZ

Socialismus je forma zločinu

6. 9. 2011 9:26
Re: Tábory, teambuildingy,

Je to tak R^

0 0
možnosti
VP7LD

Věra Pohlová, 72 let, důchodkyně

6. 9. 2011 9:11
Tyhle aféry jen každého otravují.

Já bych všechny ty letní tábory zakázala.

1 0
možnosti
ES

Harpyje pralesní

6. 9. 2011 9:17
Re: Tyhle aféry jen každého otravují.

Jasně, jako komunisti... Rv

3 0
možnosti
FT

tor11

6. 9. 2011 9:07
nestastna nahoda

tohle je proste nestastna nahoda vic nez cokoliv jineho..  kolikrat kdyz jde clovek plavat nekde na rybik nebo na prehradu je od nejblizsiho cloveka dal nez 15 metru..   myslim ze je to velmi casto a krec nebo nahodne loknuti muze prijit kdykoliv..  jiste vedouci to podcenili stim, ze nemeli dozor na vode, ale doufam ze knim bude soud milosrdny a nenapali jim nejakej vysokej trest

0 0
možnosti
MN

_m-

6. 9. 2011 9:31
Re: nestastna nahoda

pokud nebyl dobrý plavec, tak to byla jednoznačně vina vedoucích. Takové zábavy se mají organizovat tak, aby případná pomoc byla po ruce - na loďce třeba.

0 0
možnosti
JM

Janullka

6. 9. 2011 9:01
Přeplavat přehradu = táborová hra?!?

Přijde mi to jako dost nevhdoná táborová hra :o(

0 0
možnosti
JN

Yesname

6. 9. 2011 9:04
Re: Přeplavat přehradu = táborová hra?!?

Lepší je hra na to, kdo déle vydrží sledovat televizi?

1 0
možnosti