Dvacetiletý mladík v pátek večer spadl ze zdi u kyvadla na pražské Letné. Při...

Dvacetiletý mladík v pátek večer spadl ze zdi u kyvadla na pražské Letné. Při převozu do nemocnice svým zraněním podlehl. | foto: Jiří Meixner, iDNES.cz

Mladík se na Letné zřítil ze zdi u kyvadla, při cestě sanitkou zemřel

  • 53
Ze zdi u kyvadla na pražské Letné spadl v pátek večer dvacetiletý mladík. Při pádu ze zhruba desetimetrové výšky utrpěl vážná zranění hlavy, kterým cestou do nemocnice podlehl. Policisté zatím nezjistili cizí zavinění.

Záchranáři přijali asi pět minut po 20. hodině tísňovou výzvu oznamující, že mladý muž spadl ze zdi u kyvadla.

„Z volání bylo zřejmé, že pán je ve velmi vážném stavu v bezvědomí a nedýchá. Dispečerka proto ve spolupráci s volající zahájila telefonicky asistovanou neodkladnou resuscitaci,“ sdělila mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

Na místo vyrazila záchranářská posádka, která od přítomných policistů převzala oživování muže. „Zajistili žilní a nitrokostní vstup, použili veškeré imobilizační pomůcky. Nicméně muž utrpěl velmi závažná poranění hlavy a po cestě do nemocnice zemřel,“ informovala Poštová.

Proč muž ze zdi spadl, se nyní snaží zjistit policisté. „Vyšetřování pokračuje, ale kriminalisté zatím nezjistili žádné cizí zavinění,“ uvedla policejní mluvčí Andrea Zoulová.


Video