Zdeňka Grohmanová měla ve svém příbytku prý až 60 psů. | foto: Luděk Peřina, MF DNES

Majitelka otrávila 27 psů, prý na příkaz místostarosty

  • 67
Náhodný chodec nalezl v úterý večer v Bohuňovicích u Olomouce sedmadvacet mrtvých psů různých ras. Jejich těla ležela v křoví u polní cesty za místním rybníkem Husinec. K jejich otrávení se redaktorovi MF DNES přiznala žena z nedalekého Štarnova.

Zdeňka Grohmanová tvrdí, že své psy musela zabít. V malém domku na okraji Štarnova jich měla až šest desítek a lidem prý vadili.

"Ona těch psů má vážně snad čtyřicet. Často jí taky nějaký uteče, a jak je všechny živí, netuším. Lidi si tady na ni často stěžují, ale zatím se nic moc nedělo," potvrdil iDNES.cz jeden ze sousedů majitelky. 

"Místostarosta Stanislav Nykl ještě s jedním místním přivezli granule, které jsem psům měla dát," tvrdí Grohmanová. "Slíbili, že si pro ně večer přijedou a odvezou je do kafilerie. Skutečně je odvezli. Co s nimi udělali, ale nevím."

Zabitá štěnata

MF DNES se nepodařilo místostarostu Nykla zastihnout. Na úřadě nebyl a mobilní telefon nezvedal. Doma se nenacházel ani muž, který údajně s odvozem psů pomáhal. Podobně dopadla i policie, která s oběma také chce mluvit. Pošle jim proto předvolání.

Čím přesně byli psi otráveni, by měla prokázat pitva ve Státním veterinárním ústavu v Olomouci, kam policisté mrtvá zvířata odvezli.

Zabitá štěnata

,

Video