Policisté vypálili pět varovných výstřelů, čtyři rány směřovaly na auto. Ilustrační foto

Policisté vypálili pět varovných výstřelů, čtyři rány směřovaly na auto. Ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

Lupiče v autě zastavily až policejní výstřely

  • 3
Policisté na Bruntálsku v noci honili zloděje s ukradeným trezorem se 44 tisíci. Dvojice mladíků ujížděla před policejními vozy se zhasnutými světly a ohrožovala řidiče v protisměru. Zastavily je až výstřely z policejní zbraně. Jejich vůz skončil v příkopu.

Dvojice mladých mužů se v noci na pátek vloupala do stánku se směnárnou v Karlově Studánce. Mladíci si odnesli trezor se 44 tisíci a ujeli ve voze Opel Vectra.

Podezřelého auta, které jelo se zhasnutými světly, si ale všimli policisté ve Vrbně pod Pradědem. Začali proto ujíždějící opel pronásledovat. Po chvíli se k nim přidala i hlídka z Bruntálu.

Opel se ale při zběsilé honičce snažil vytlačit policejní auto ze silnice. Neosvětlený vůz ohrožoval i řidiče v protisměru.

Protože mladíci nereagovali na výzvy k zastavení, vytáhl jeden z policistů zbraň a pětkrát vystřelil do vzduchu. Opel však ani nepřibrzdil. "Policista proto zamířil na zadní část auta a vystřelil další čtyři rány," popsala iDNES policejní mluvčí Lucie Kraštěničová.

Střelba byla podle ní oprávněná, protože mladíci ohrožovali ostatní řidiče a mařili policejní zákrok. Auto nakonec zastavilo až ve chvíli, kdy se policistům podařilo vjet opelu do cesty. Mladíci se snažili ještě vykličkovat, ale manévr nezvládli a skončili v příkopu u křižovatky za obcí Krahulčí.

"Posádku tvořili dva muži ve věku 22 a 25 let z Karvinska. Byli okamžitě zadrženi," uvedla mluvčí.

Policisté ještě dvojici neobvinili. Prověřují totiž i další případy vloupání v Malé Morávce a v Jindřichově ve Slezsku, ze kterých oba mladíky podezírají. Celková škoda při nich dosáhla 150 tisíc korun.


Video