Bohumil Kulínský u soudu v Hradci Králové (29. 10. 2007)

Bohumil Kulínský u soudu v Hradci Králové (29. 10. 2007) | foto: Jan Strouhal, MF DNES

Když si sundá brýle, netrefí ani do dveří, hájila Kulínského sboristka

  • 70
Bývalé sboristky, které dnes vypovídaly u soudu s Bohumilem Kulínským, se bývalého sbormistra Bambini di Paga zastaly. Tvrdily, že v souboru prožily krásné roky, o zneužívání nic nevěděly a společné návštěvy sauny podle nich byly dobrovolné.

"Při saunování a ochlazování se tvoří pára. Když si Bohumil sundá brýle, tak netrefí ani do dveří," reagovala bývalá sboristka Hana Filipová na předchozí nařčení, že Kulínský nutil dívky, aby chodily nahé do sauny a při ochlazování jim hadicí stříkal vodu na intimní místa.

"Ve sboru jsem prožila krásné roky, plné krásné práce. Nikdy jsem nevěděla o nějakých jeho intimních vztazích," řekla dnes sboristka Hana Mrklovská.

Obžaloba viní Kulínského ze zneužití 49 sboristek. Se šesti z nich podle ní souložil a další osahával.

Současné líčení začalo loni 29. října. Soud chce vyslechnout všechny dívky, ale řada z nich se omluvila, a tak je třeba zvát je znovu. Zatím tak ještě nedošlo na výslechy znalců. Ti se mají v soudní síni objevit ve středu.

"Soud ukončí jednání ve čtvrtek po jejich výslechu. Poté bude odročen na další termín, který dosud nebyl stanoven," řekl novinářům předseda soudu Miloslav Ježek.

Bohumil Kulínský přiznal, že s několika dívkami měl poměr, zneužívání ale odmítá.

,

Video