Dívky hrály u "strejdy Pepy" počítačové hry nebo sledovaly pohádky. Ilustrační foto

Dívky hrály u "strejdy Pepy" počítačové hry nebo sledovaly pohádky. Ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

Jen jsem ji polechtal v rozkroku, odmítl důchodce znásilnění dívky

  • 76
Čtyřiasedmdesátiletý Josef Rösner z Náchoda odmítá, že by znásilňoval nezletilé dívky ze sousedství, které se k němu chodily koukat na pohádky nebo hrály hry na počítači. Podle obžaloby měl zneužít tři dívky ve věku od šesti do deseti let, některé i opakovaně. Hrozí mu až 12 let za mřížemi.

Říkaly mu strejdo Pepo a znaly ho odmalička. Dívky k manželům Rösnerovým chodily na návštěvu se svými rodiči, jindy se přišly dívat na pohádku nebo hrát hry na počítači s ostatními dětmi ze sousedství. V roce 2010 a 2011 ale Josef Rösner tři z nich údajně znásilnil.

Desetiletou, osmiletou a teprve šestiletou dívku měl u sebe v bytě osahávat na intimních místech. Jedna z nich dokonce vyprávěla, že se jí pokusil zavést neznámý předmět ve tvaru vibrátoru.

"To není pravda, nestalo se to," tvrdil u hradeckého krajského soudu muž z Náchoda, který má osm vnoučat. Přiznal pouze, že jednu z dívek polechtal.

Polechtal jsem ji v rozkroku, vypověděl důchodce

"Uznávám chybu, že jsem jí vypaloval hru Dračí oko a že jsem ji polechtal," řekl důchodce, se kterým dívka seděla u počítače. Na otázku soudce, kde dívku polechtal, odpověděl: "V mezinoží. V rozkroku, ale bylo to jen pár vteřin a ona se zasmála. Bylo to takové legrační poškádlení."

Státní zástupce však upozornil, že během výslechů na policii řekl, že s osaháváním přestal, protože dívka si stěžovala, že ji to bolí. 

Jakékoli násilí ale důchodce u soudu odmítl, dívka si mu prý sedla na kolena sama a "lechtání" se jí líbilo. Nechápe, proč proti němu svědčí i dvě další žačky.

Podle obžaloby senior využíval fyzické převahy, i když se dívky bránily. Nejmladší z nich ještě nemohly chápat smysl jeho počínání. "Navíc ho delší dobu znaly a měly tak v něho důvěru, že by jim nemohl ublížit, čímž zneužil jejich bezbrannosti," doplnil státní zástupce Milan Šimek.

"Nesouhlasím s obžalobou, že jsem všechno dělal kvůli sexuálnímu uspokojení, sex jde už dlouho mimo mě," bránil se čtyřiasedmdesátiletý důchodce, u kterého ale soudní znalec diagnostikoval pedofilii. Za znásilnění nezletilých dívek mu hrozí 5 až 12 let ve vězení.


Video