Vrtulník záchranné služby (ilustrančí foto)

Vrtulník záchranné služby (ilustrančí foto) | foto: ZZS HMP

Holčička se topila ve vaně, zoufalá matka se pobodala

  • 51
Záchranáři bojovali v Hostivicích u Prahy o život osmnáctiměsíční holčičky. Topila se ve vaně, ale zdravotníkům se jí podařilo resuscitovat. Její 29letá matka si během zásahu probodla hrudník. Obě bojují o život ve Fakultní nemocnici Motol.

Záchranáři vyrazili k utonulé Adélce ve 14:21. Když přijeli na místo, rodiče se už pokoušeli batole oživit. Podle některých informací byla pod vodou přes půl hodiny.

Zdravotníkům se podařilo po chvíli dítě přivést k životu. Holčičku zaintubovali a zajistili základní životní funkce. "Vrtulník ji přepravil do motolské nemocnice," řekla iDNES mluvčí středočeských záchranářů Tereza Janečková.

Během zásahu záchranářů se ale 29letá matka ze zoufalství pobodala nožem. První informace hovořily o tom, že se poranila na krku. "Utrpěla vážná poranění na přední straně hrudníku," potvrdila iDNES mluvčí motolské nemocnice Eva Jurinová.

Ve 14:28 proto do hostivického domu vyjížděla další sanitka. Ta pak matku s bodnou ranou dovezla na ARO v Motole. "Holčička bojuje o život," upřesnila Jurinová. "Její matka je právě na operačním sále."

Některé z dostupných informací hovoří o tom, že se osmnáctiměsíční Adélka topila v zahradním bazénku, nikoli ve vaně.

Policie se odmítla k případu vyjádřit. "Nezlobte se, ale rodina si vysloveně přála, abychom nepodávali žádné informace," řekl iDNES mluvčí Jaroslav Vokáč.


Video