Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Chovatelská stanice německých ovčáku "z Dvořákova sadu".

Hlídací pes pokousal v Hluku dva zaměstnance, policisté ho zastřelili

  • 135
Rozzuřeného hlídacího psa museli v pátek odpoledne zastřelit policisté, aby umožnili záchranné službě dostat se ke dvěma zraněným zaměstnancům firmy. Německý ovčák oba muže pokousal, když odcházeli z práce. Jeden z nich utrpěl tepenné krvácení a potřeboval rychlou pomoc lékaře.

Událost se stala v areálu firmy v Hluku. "Přivolaná záchranná služba se nemohla dostat ke zraněným mužům. Lékařka stála za plotem a mohla jen telefonicky mužům v šatně radit, jak postupovat při první pomoci," uvedl uherskohradišťský policejní mluvčí Aleš Mergental.

Na místě zakročili policisté. Jelikož se odchyt psa nezdařil, musel policista použít služební zbraň a psa jednou ranou zastřelil. Muže ve věku 27 a 35 let převezla záchranka do nemocnice.

Policisté následně zjistili, že neštěstí se událo při odchodu zaměstnanců z práce. Poslední měl vždy za úkol psa, kterého si firma nechala vycvičit na hlídání, pustit.

"Jeden z mužů nesl na rameně tyč, s níž si pes chtěl snad hrát. Po asi nečekaném mužově pohybu měl pes začít útočit a oba muže pokousal na nohou," doplnil mluvčí. Podle zjištění policistů byl pes dosud nekonfliktní.

,

Video