Nehoda Opelu Omega v Hradci Králové (27. října)

Nehoda Opelu Omega v Hradci Králové (27. října) | foto: HZS Královéhradeckého kraje

Drama v opelu: honička s policií, dvě nehody a čtyři mrtví

  • 88
Královéhradečtí kriminalisté popsali události, které předcházely pondělní tragédii v Hradci Králové. Vůz, ve kterém přišli o život čtyři lidé, nejprve hlídky neúspěšně pronásledovaly, poté havaroval ve Smiřicích a nakonec po několika hodinách skončil jízdu nárazem do stromu.

Policisté se snažili vůz Opel Omega zkontrolovat v Hradci Králové už v neděli kolem 23:00. Automobil ale ujížděl a hlídce se ho nepodařilo dostihnout.

Řidič ujížděl směrem na Jaroměř, později ale ve Smiřicích ve vysoké rychlosti narazil do železné brány. Přesto se mu ještě podařilo ujet.

O několik hodin později při průjezdu Hradcem Králové řidič automobilu uviděl policejní auto, které směřovalo na služebnu. "Řidič vozu se zřejmě lekl, že jej policie pronásleduje, a zrychlil," uvedla mluvčí. Po průjezdu křižovatkou narazil ve vysoké rychlosti do stromu.

Nehoda se stala na rovném, přehledném úseku Gočárovy třídy. Vůz se podle policie po průjezdu křižovatkou dostal mimo vozovku a ve velké rychlosti narazil do topolu. Po nárazu zůstala ve voze pouze patnáctiletá dívka, ostatní byli vymrštěni ven. - čtěte Mladík bez řidičáku najel do stromu, zemřel i se třemi spolujezdci

Při nehodě zemřel šestadvacetiletý muž z Hradecka, který v době havárie automobil řídil. Policie zjistila, že nevlastnil řidičský průkaz. Tragicky skončila nehoda také pro pětapadesátiletého muže z Hradecka, šestnáctiletou dívku z Pardubicka a šestadvacetiletého muže z Rychnovska. Nejmladší spolujezdkyně vyvázla s lehkým zraněním.

Policie nařídila soudní pitvu, dosud není potvrzeno, zda byl muž v době nárazu pod vlivem alkoholu či drog.

,

Video