Při čelní srážce osobního auta a kamionu u Nové Paky zemřel spolujezdec. (26. 8. 2017) | foto: Policie ČR

Řidič narazil v zatáčce u Nové Paky do kamionu, spolujezdec zemřel

  • 25
Tragická dopravní nehoda se stala v sobotu po půl sedmé ráno mezi Novou Pakou a Vidochovem na Jičínsku. Řidič osobního auta v zatáčce narazil do kamionu, spolujezdec v jeho autě srážku nepřežil. Hlavní tah z Nové Paky do hor byl zhruba do 11 hodin uzavřen.

„Osobní automobil Seat Toledo s tříčlennou osádkou, dvěma cizinci a jedním Čechem, jedoucí ve směru od Horky u Staré Paky na Vidochov v pravotočivé zatáčce na mokré silnici z dosud nezjištěné příčiny vyjel do protisměru, kde se čelně střetl s kamionem,“ sdělila mluvčí krajské policie Eva Prachařová.

Posádka osobního auta zůstala po nárazu zaklíněna v autě a museli ji vyprostit až přivolaní hasiči.

„Nehoda měla pro muže v osobním voze tragické následky. Dva cizinci, dvaadvacetiletý řidič a třiadvacetiletý spolujezdec z předního sedadla, utrpěli vážná zranění a museli být letecky transportováni do nemocnic v Liberci a Hradci Králové. Spolujezdec ze zadního sedadla ve věku padesát tři let nehodu nepřežil,“ doplnila mluvčí.

Řidič a spolujezdec z nákladního vozu vyvázli bez zranění. Policisté podrobili řidiče kamionu dechové zkoušce na alkohol, která byla negativní. U druhého řidiče nebylo možné zkoušku kvůli utrpěným zraněním provést, takže u bude v nemocnici odebrána krev.

Místo nehody

Místo nehody

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

Policie na několik hodin uzavřela místo nehody a odkláněla dopravu po okolních silnicích. Pro kamiony byla zcela uzavřena. Omezení trvalo přibližně do 11 hodin.

,

Video