Dítě vypadlo z okna, matka byla na WC

  • 98
Z okna ve 4. patře domu v Ostravě vypadla v neděli jedenapůlroční holčička. Lezla na kanape u otevřeného okna, když si matka odskočila na toaletu. Batole se vyklonilo a spadlo na chodník. Sanitka odvezla děvčátko do nemocnice. Jeho stav je kritický.

Dítě vypadlo z okna na chodník v neděli ráno v Moravské Ostravě. Matka ihned přivolala záchrannou službu.

"Lékař dítě na místě stabilizoval a převezl do Fakultní nemocnice v Ostravě - Porubě," sdělila iDNES policejní mluvčí Olga Bogdanová.

Dívka utrpěla vážné zranění hlavy. "Primář hodnotí její stav jako kritický. Dítě leží na dětském oddělení resuscitační péče," potvrdil iDNES mluvčí ostravské fakultní nemocnice Štěpán Neuwirth.

Policie nyní prověřuje, zda se rodiče nedopustili trestného činu nedostatečnou péčí.

"Matka uvedla, že si odskočila na toaletu a její jeden a půl roku stará dcera vylezla na válendu, která byla pod otevřeným oknem v dětském pokoji. Dítě se z okna vyklonilo a vypadlo na chodník," uvedla Bogdanová.

Případ je podle ní ve stadiu prověřování a není zatím jasné, zda bude někdo obviněn.

Policie na Ostravsku a Karvinsku řešila v posledních letech celou sérii podobných případů. Loni v listopadu vypadla z okna ve druhém patře devatenáctiměsíční holčička. Matka ji nechala v pokoji samotnou. O tragédii se dozvěděla od neznámé ženy, která našla zraněné dítě v trávě. - více zde

V srpnu spadl v Ostravě z balkonu devítiměsíční chlapec. V Havířově-Šumbarku vypadla před čtyřmi lety ze třetího patra tříletá holčička.

Smrtí skončil pád sedmnáctiměsíčního miminka z třináctého patra věžového domu v Ostravě-Zábřehu v roce 1997. Loni soud poslal na třináct let za mříže ženu z Ostravy, která vyhodila ze třetího patra batole. Dítě v nemocnici zemřelo.


Video