Děti se topily, jeden z bratrů nepřežil

  • 8
Dvě dvouleté děti spadly do rybníčku u rodinného domu v obci Mukařov-Žernovka na Praze východ. Vrtulník je v bezvědomí převezl do motolské nemocnice. Jeden z bratrů poté zemřel, druhý je stále v kritickém stavu. Policie prověřuje, jestli děti nebyly bez dozoru.

Smrt jednoho z chlapců potvrdila mluvčí motolské nemocnice Eva Jurinová. "Lékaři oddělení ARO stále bojují o život druhého hocha," podotkla.

Bratři si hráli dopoledne na zahradě domu a v nestřeženém okamžiku do jezírka spadli. "V domě bývali často, ačkoli trvalé bydliště mají jinde," řekla iDNES policejní mluvčí Diana Bušková.

Z vody je vytáhla matka, která ihned začala s oživováním. V tom pokračovali záchranáři, kteří se rozhodli přivolat pro děti vrtulník.

Záchranáři odmítali o zdravotním stavu chlapců mluvit bez souhlasu rodiny. "Je to rodinná tragédie, nemohu vám k tomu nic říci," sdělila iDNES lékařka záchranné služby Praha-východ Alena Krameriusová, která na místě zasahovala.

Případem se nadále zabývá policie. "Kolegové na místě vyslýchají svědky, hlavně další příbuzné obou chlapců," řekla iDNES mluvčí policie Praha - východ Diana Bušková. Případná míra zavinění některého z nich je podle ní předmětem dalšího šetření.


Video