Nehoda

Nehoda | foto: Profimedia.cz

Cyklista zemřel po srážce s autem bývalého reprezentanta

  • 39
Olomouc - Policie vyšetřuje tragickou dopravní nehodu, při které v úterý večer zahynul nedaleko Štěpánova na Olomoucku čtyřiatřicetiletý cyklista. Nehoda zasáhla také do života hokejisty a bývalého reprezentanta Tomáše Sršně. Seděl totiž za volantem peugeotu, který mladého muže na kole srazil.

Zatím není jisté, kdo neštěstí zavinil, policisté havárii do skončení vyšetřování nechtějí komentovat. Tragédie se stala v úterý po osmé hodině večer na silnici mezi Štěpánovem a Chomoutovem.

Dvaačtyřicetiletý Sršeň jel směrem do Olomouce pravděpodobně z Uničova, kde v současné době hraje za místní druholigový klub. Opačným směrem mířil čtyřiatřicetiletý sportovec na kole.

Osudný střet neměl šanci přežít, po nárazu mladého muže navíc přejelo ještě další auto, Škoda Forman, která jela těsně za Sršňovým peugeotem. Jak se nehoda přesně stala nyní vyšetřují policisté.

Tomáš Sršeň jim po nehodě řekl, že cyklista jel proti němu ve špatném jízdním pruhu. "Dle vyjádření řidiče peugeotu jel muž na kole po nesprávné straně silnice," uvedla mluvčí severomoravské policie Dagmar Bednarčíková.

Nehoda šampionem otřásla
Ani pokud by se taková verze potvrdila, nemusí nehoda pro motoristu skončit bez následků. "Řidič automobilu nejel takovou rychlostí, aby byl schopen zastavit na vzdálenost, na kterou má rozhled," doplnila policejní mluvčí. Ani jeden z řidičů před jízdou nepil alkohol, což potvrdily dechové zkoušky.

Pokud policisté dojdou k závěru, že Tomáš Sršeň má na nehodě podíl, hrozí mu obvinění z ublížení na zdraví. Průběh neštěstí nyní musejí objasnit experti na dopravní nehody.

"Všechno teprve prověřujeme a pracuje se na odborných posudcích, které musejí okolnosti nehody objasnit. Do té doby k tomu není možné cokoliv uvést," řekla mluvčí olomoucké policie Jitka Dolejšová.

Tomášem Sršněm podle dostupných informací havárie otřásla a je ve špatném psychickém stavu. Ve středu večer už pětinásobný extraligový šampion a účastník olympiády nenastoupil k utkání druholigového Uničova a následně měl celý den vypnutý mobilní telefon.

"Je to hrozné neštěstí pro všechny. Cítíme s ním, podle prvních zpráv se zdá, že za to snad nemůže, ale víc o tom nevím," řekl předseda HC Uničov Jaroslav Petřík.


Video