(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: iDNES.cz

Chlípník ukradl auto, pak srazil ženu z kola a chtěl ji znásilnit

  • 18
Ve vazební věznici v Olomouci sedí dvaatřicetiletý muž, který na konci září v obci Pozlovice na Zlínsku ukradl auto, pak přejel k blízké luhačovické přehradě, kde se pokusil znásilnit starší ženu. Napadenou zachránili lidé, kteří se procházeli nedaleko.

Policie tento týden chlípného muže obvinila z krádeže a pokusu o znásilnění, kvůli čemuž mu hrozí až desetileté vězení. Podle informací policistů přitom dosud neměl v trestním rejstříku žádný záznam násilného trestného činu, evidováno je jen majetkové porušení zákona.

Muž se 29. září večer procházel po Pozlovicích, když si všiml, jak řidič vozu Chevrolet vykládá z auta nákup. "Počkal si, až se řidič trochu vzdálí, do vozu rychle nasedl a odjel," popsala začátek incidentu zlínská policejní mluvčí Jana Bartíková.

Násilník nabízel odvoz a kafe, ale neuspěl

Zamířil k blízkému lázeňskému městečku Luhačovice. Ještě než ho přivolaní policisté našli, stihl u luhačovické přehrady oslovit ženu, která stála na autobusové zastávce. "Ženě nabízel, ať si přisedne a jede s ním na kafe. Když odmítla, odjel a o něco dále vůz odstavil," řekla Bartíková.

Brzy si vyhlédl jinou - třiapadesátiletou ženu, které okolo projížděla na kole. Nejprve vedle ní utíkal, a aby mu neujela, tak ji přidržoval odkládací košík na kole.

Z místa činu útočník ujel na kole, hlídka ho však našla

"Nakonec kolo chytil za řídítka a začal vulgárně nadávat, že pokud mu nebude po vůli, zabije ji," uvedla mluvčí. Žena začala volat o pomoc, což muže ještě více rozlítilo. Povalil ji na zem a začal škrtit.

Více už naštěstí nestihl, protože přiběhl pár mladých lidí, kteří se okolo procházel. "Útočník se lekl, vzal odhozené kolo a ujel," řekla Bartíková. Jenže mu to nebylo mnoho platné, protože blízko byla i policejní hlídka, která pachatele po oznámení útoku brzy dopadla.


Video