Černá pasažérka napadla průvodčí tak, že ta přišla o oko. Ilustrační foto

Černá pasažérka napadla průvodčí tak, že ta přišla o oko. Ilustrační foto | foto: Lukáš Bíba, MF DNES

Černá pasažérka zbila průvodčí ve vlaku, připravila ji o oko

  • 582
Ve vlaku před Benešovem napadla černá pasažérka průvodčí. Ta vyzvala ženu bez jízdenky, aby vystoupila. Místo toho se na ni ale černá pasažérka vrhla a zmlátila ji tak, že průvodčí přišla o levé oko. Útočnice může jít za incident až na deset let do vězení.

Osmadvacetiletá žena z Prahy napadla čtyřiapadesátiletou průvodčí ve středu 1. listopadu okolo 18. hodiny. Policie o případu informovala až dnes.

"Obviněná cestovala bez jízdenky a průvodčí ji při kontrole vykázala před Benešovem z vlaku. Žena bez jízdenky ji vzápětí napadla, na chodbičce vagonu ji nečekaně udeřila pěstí," popsala mluvčí benešovské policie Zuzana Stránská.

Průvodčí udeřila žena do hlavy tak, že jí při úderech poranila levé oko. Průvodčí skončila nejdříve v Táborské nemocnici, kde ji ošetřili, a odtud potom poslali rychle do nemocnice v Českých Budějovicích.

Lékaři napadenou ženu okamžitě operovali. Neúspěšně. Průvodčí přišla o levé oko. V nemocnici strávila skoro dva týdny.

Během vyšetřování navíc benešovští policisté zjistili, že útočnice cestovala rychlíkem mířícím z Prahy do rakouského Salzburku často. "Již dříve byla přistižena při jízdě načerno," doplnila mluvčí.

Policisté mladou ženu obvinili ve středu 8. prosince z těžkého ublížení na zdraví a výtržnictví. Za to může jít do vězení na tři až deset let.


Video