Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: HZS Zlínského kraje

Boural jsem, ale nevím kde, volal zmatený a opilý Angličan

  • 50
Vyboural jsem se někde v lese na motocyklu a nevím kde. Pamatuji si jen, že jsem celou noc byl někde v hospodě s dámskou obsluhou kdesi u hranic. Tak telefonoval v pátek ráno na tísňovou linku záchranářů opilý čtyřiadvacetiletý německy mluvící cizinec. Okamžitě ho začali hledat hasiči i policisté. Do vzduchu se vznesl i záchranářský vrtulník.

"Do pátrání se zapojila veškerá technika. Cizinec zřejmě nezůstal na místě, což hledání komplikovalo," komentoval netradiční případ šéf jihočeských záchranářů Marek Slabý.

Záchranáři byli dost bezradní: Angličan, který na ně hovořil německy, neuměl odhadnout ani město, ve kterém je. Podle informací MF DNES byl velmi opilý a noc před nehodou strávil v nevěstinci.

Jediné, co mohlo v tu chvíli pomoci, bylo zaměřit a lokalizovat jeho mobilní telefon. Záchranáři tak zjistili, že je někde v okolí Kaplice. Pátrání ale bylo od sedmé hodiny ranní až do tři čtvrtě na jednu neúspěšné.

"Hledali ho policisté z Kaplice, z oddělení cizinecké policie v Dolním Dvořišti i dopravní policisté," vypočítal krajský policejní mluvčí Milan Bajcura.

Mladého muže ale nakonec našel náhodný chodec, který na místo hluboko v lese u obce Pohoří na Šumavě nedaleko Kaplice přivolal záchranáře.

Cizince lékaři převezli na chirurgickou ambulanci českokrumlovské nemocnice s lehkým zraněním - měl jen oděrky po nehodě na motocyklu.

Pátrání stálo policii, hasiče i zdravotníky desítky tisíc korun. Přesto je cizinec hradit nebude. "Není zákon, který by toto umožnil," dodal Bajcura.


Video