(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Michal Klíma, MAFRA

Autobusu se otevřelo víko zavazadlového prostoru, amputovalo ruku cyklistovi

  • 393
V ohrožení života je senior, kterého před polednem u Domažlic srazil z kola autobus. Ve chvíli, kdy ho předjížděl, se mu podle zjištění policistů otevřel zavazadlový prostor a víko následně muži amputovalo ruku. Vrtulník muže přepravil do nemocnice v Plzni.

Cyklista i autobus jeli před polednem ve stejném směru po silnici číslo 26 ve směru od Draženova na obec Babylon.

„Autobusu se za jízdy podle dosavadních zjištění odklopilo víko zavazadlového prostoru, které následně způsobilo vážné zranění šestasedmdesátiletému cyklistovi,“ uvedla domažlická policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Víko muži amputovalo ruku a způsobilo také další vážné poranění v oblasti břicha. „Na místo jsme poslali vrtulník, muž utrpěl velice vážné ztrátové poranění a řadu dalších zranění. Transportovali jsme ho na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Plzni,“ uvedl mluvčí krajské záchranky Martin Brejcha.

Událost na místě vyšetřovali kriminalisté, budou dál zkoumat, jestli má na události podíl šestapadesátiletý řidič autobusu či jeho majitel. „Zatím je na závěry brzo, budou zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti,“ doplnila policejní mluvčí.

Střet se stal na silnici mezi Draženovem a obcí Babylon.

Střet se stal na silnici mezi Draženovem a obcí Babylon.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz


Video