Podobnou shodu v Nemocnici Milosrdných bratří nepamatují.

Podobnou shodu v Nemocnici Milosrdných bratří nepamatují. | foto: ČTK

Strýc a neteř přišli v Brně na svět pár hodin po sobě

  • 14
Neuvěřitelná shoda náhod učinila o víkendu ze třiačtyřicetileté ženy matku a vzápětí babičku. Poté, co přivedla na svět syna, její jednadvacetiletá dcera porodila holčičku. Příběh jak vystřižený z hollywoodské komedie. Kuriózní porod se však stal v Nemocnici Milosrdných bratří v Brně.

Hned dvojnásobná radost zavládla v rodině Dvořákových a Musilových v Brně.

V pátek před Velikonocemi se nejprve stala už poněkolikáté maminkou Marta Dvořáková z Brna. Její syn Nikolas měří 50 centimetrů a váží 3,36 kilogramů.

Její dcera Dagmar Musilová jen o den později přivedla ve stejné porodnici na svět malou Sofii. Ta je o 50 gramů těžší než její o pár hodin starší strýček.

Podobnou shodu v Nemocnici Milosrdných bratří nepamatují.

"Porod matky a dcery v rozpětí dvou týdnů po sobě jsme už na oddělení zažili, ale takhle šťastná náhoda je asi zcela výjimečná," vzpomíná primářka novorozeneckého oddělení Ludmila Brázdová.

Kuriózní porod bude mít celoživotní úsměvné následky. Obě ženy teď čekají mateřské starosti. Až dcera bude potřebovat pohlídat své miminko, svěří ho babičce, která se o něj dobře postará, protože má doma také jedno. A nebo bude naopak potřebovat pohlídat své dítě babička a svěří ho dceři. Malá Sofie si bude hrát se svým stejně starým strýčkem a ve škole budou možná oba sedět ve stejné třídě.

Z dvojnásobného přírůstku se radovali i v nemocnici Milosrdných bratří. Minulý rok zde navíc zaznamenali rekord v počtu narozených dětí. Narodilo se jich totiž nejvíce od roku 1982. Při 1498 porodech zde přišlo na svět 1507 dětí.

,

Video