Návštěvníky Špindlerova Mlýnu vítala 30. prosince 2006 cedule Špindlerův Fucking.

Návštěvníky Špindlerova Mlýnu vítala 30. prosince 2006 cedule Špindlerův Fucking. | foto: Michal Žitný

Špindlerův Mlýn se přejmenoval na „fucking“

  • 29
Neznámý "vtipálek" přelepuje dopravní značky oznamující začátek a konec obcí samolepkou s anglickým slovem "fucking". Přelepka se objevila například na Pardubicku nebo v Krkonoších. Starostové ani policie neví, kdo a proč to dělá. Zřejmě jde jen o vtip, shodují se.

Samolepky se den před Silvestrem objevily například ve Špindlerově Mlýně. Kdo do známého zimního střediska 30. prosince zamířil, nepřivítala ho obdélníková dopravní značka se jménem obce, ale anglický výraz, který v českém překladu znamená "posraný".

Starosta Špindlerova Mlýnu Bohumír Zeman netuší, kdo za akcí stojí ani co od ní sleduje. "Kontaktovali jsme městskou policii, kdo to dělá a proč, nevím," řekl iDNES.cz.

To samé říká i velitel vrchlabské městské policie Milan Čivrný: "Muselo se to stát v noci. Nechali jsme samolepky odstranit. Kdo za tím stojí, nevím, kamerový systém nikoho nezachytil," sdělil.

Přelepené dopravní značení

Televize Nova upozornila na přelepování stejnými samolepkami také na Pardubicku.

Pokud by policie neznámého vtipálka vypátrala, žádného tvrdého trestu se bát nemusí. "Neohrožuje-li bezpečnost na silnicích, hrozí mu jen přestupkové řízení na obecním úřadě," potvrdil iDNES.cz Roman Skřepek z policejního prezidia.

Jako trestný čin by to podle Skřepka policie vyhodnotila, jen kdyby například přelepil dopravní značku přechod pro chodce.


Video