Obrázek ze stránky norských aktivistů

Obrázek ze stránky norských aktivistů | foto: fuckforforest.com

Norští aktivisté souloží za záchranu deštných pralesů

  • 157
Skupina norských aktivistů z organizace Fuckforforest bojuje za záchranu deštných pralesů netradičním způsobem - souloží. Sex si fotografují a nahrávají na video. Návštěvníci jejich internetové stránky pak za "ekoporno" platí a tím přispívají na další ekologické aktivity.

"Experti předpokládají, že za 40 let by mohl být zničen poslední deštný prales na světě," varují nazí ekologové na webu www.fuckforforest.com. Chtějí proto pomocí lásky strhnout pozornost a vybrat peníze na záchranu deštných pralesů.

"Zkoumáme sílu sexuality při záchraně a osvobození života. Víme, že sexualita zajímá mnoho lidí, včetně nás. Chceme se bavit sexem, ukazovat přirozené lidi a sbírat peníze na záchranu přírody. Je čas vrátit přírodě respekt a oplácet ho láskou," píší norští aktivisté, jejichž hlavní sídlo je ale v Berlíně.

Členové organizace nabádají i samotné návštěvníky, aby přispěli svým dílem k záchraně přírody. Lidé mohou posílat své vlastní erotické fotografie nebo videa. Na internetové stránce nechybí ani nabídka suvenýrů. Lze si objednat několik triček či plakát.

Organizace Fuckforforest pořádá také samostatné výstavy. Její členové se dokonce několikrát ocitli před soudem. Naposledy kvůli tiskové konferenci, kdy při představování nových triček jeden z aktivistů odhalil svůj penis.


Video