Tramvaj v Melbourne - (c)profimedia.cz/corbis

Tramvaj v Melbourne - ilustrační foto. | foto: profimedia.cz/corbis

Mladý nadšenec vozil lidi ukradenou tramvají

  • 12
Velkou ostudu má dopravní podnik v australském Melbourne. Během tří dní tam totiž patnáctiletý mladík dokázal dvakrát ukrást tramvaj z depa. V neděli s vozem dokonce vyjel do ulic a vozil pasažéry. Chlapec obdivující tramvaje teď půjde před soud.

Podle policie se mladík oblékl podobně jako opravdoví řidiči melbournských tramvají. V neděli odjel s jedním vozem z depa. V zastávkách na trase sbíral cestující.

Policie tramvaj zastavila až poté, co se jí podařilo odříznout přívod elektřiny do troleje. Během půl hodiny jízdy ujel mladík s tramvají asi třicet kilometrů. Nikdo z cestujících nebyl zraněn a tramvaj byla nepoškozená.

"Je to hodný chlapec. Jen jeho záliba ho asi trochu přerostla," řekl policejní mluvčí Benny Hills. Podle něj se chlapec motal kolem tramvajového depa už nějakou dobu. Během ní zřejmě stačil vypozorovat zvyky řidičů a pracovní postupy ve vozovně.

Chlapec nyní čelí obvinění z celkem devíti přečinů, včetně ohrožení životů cestujících. Soud pro mladistvé se bude zabývat i jeho jinou krádeží tramvaje, kterou provedl v pátek ve stejném depu. O tomto přečinu policie bližší informace nezveřejnila.

Policista Hills řekl, že "malý tramvaják" může stále ještě doufat ve splnění svého snu. Tramvaj by tak, až vyroste, mohl řídit legálně. "Myslím, že pokud se vyhne nějakým průšvihům, nemělo by to jeho budoucnost výrazně ovlivnit," prohlásil Hills.

,

Video