Diskuze

Mám strach o Evropu, řekl Klaus novinám

Prezident Václav Klaus opět rozzlobil zastánce dalšího prohlubování EU. V rozhovoru pro německý deník Frankfurter Allgemeine Zeitung totiž zopakoval své výhrady k euroústavě. Současně s tím ale podpořil další rozšíření Evropské unie o státy jako Turecko, Maroko, či Kazachstán.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

108Petr111

1. 4. 2005 12:52
Evropa musí zůstat Evropou!
Myslím, že je výborný nápad uvonit hranice mezi členy EU. Zároveň na mě v poslední době naléhá strach o Evropu, stejně jako u pana prezidenta Klause.
Jde o přijetí Turecko do EU. To Evropa nemůže připustit! Jejich hodnoty jsou jsou prostě neslučitelné s demokracií. Sice Turecko prošlo výraznými změnami, své základy a podstatu ale nezmění. Jsou založeny na Koránu, v kterém se vybízí k náslilí proti jinověrcům, násilí vůči ženám a dalším zločinům. Turecko by se také stalo největším členem. Sám jejich ministr řekl, že pokud Evropa Turecko nepřijme, můžeme od nich očekávat teroristické útoky. Podívejte se prosím blíže na jejich kulturu a na to jak se muslimové všude ve světě chovají a podpořte blížící se petici proti vstupu Turecka do EU.
Existuje mnoho www stránek s kvalitními informacemi. pravdaoislamu.wz.cz, zenyevropy.cz,atd.
Děkuji a přeji příjemné užíváni svobody a radosti Evropy
Petr
0 0
možnosti

Mesic

25. 3. 2005 10:36
:o(
Zdá se, že jediným rozumným politikem v EU je náš prezident. Proč ale ostatní naši politici jsou tak zabednění?
0 0
možnosti

Isbjoerna

25. 3. 2005 10:53
Re: :-)
, Prave si ctu, cim se zabyval a pro koho pracoval pan Klaus v dobe pred 1989. Neni vylouceno, ze pan Klaus svym myslenim opravdu jeste stale zije ve "sve stare duverne" RVHP. :-)
0 0
možnosti

osvetitel

25. 3. 2005 4:12
<><><>
MAM strach o cely svet a o lidstvo jako "celek",rekl "Osvetitel" novinam :-)))
0 0
možnosti

Vaclav Hanus

17. 3. 2005 10:01
to by me zajimalo,...
....jak se ten "strach" pana prezidenta projevuje. Zda je to stejne jako u me muj existencni strach o svou budoucnost a budoucnost me rodiny. Zda se pan prezident take casto budi uprostred noci a pak uz nemuze usnout, protoze se mu do hlavy okamzite vkradaji ti zakerni nepratele spanku - myslenky. Myslenky na realitu dne, na pracovni problemy, na egocentricke lidi vukol, na zlo v jejich dusich, na institucionalizovane zlo - o-dees.
0 0
možnosti

pepe999

17. 3. 2005 10:07
Re: to by me zajimalo,...
On se budi strachem, protoze si mysli, ze by tady mohlo byt hodne socanskej imbecilu jako ty, jejichz existence otravuje zivot nas vsech normalnich lidi....
0 0
možnosti

abysser

16. 3. 2005 23:12
kazachstan?
evropska unie? tak to snad uz euroasijska unie...
0 0
možnosti

davexx

17. 3. 2005 9:51
Re: kazachstan?
A proč? Dnes se EU rozkládá kromě Austrálie a Antarktidy na všech kontinentech, vadí to snad někomu? Vadí někomu, že dnešní EU má hranice s Brazílií, Ruskem, Čínou ... Nebuďme zahledění do sebe a nepředsuzujme. My jsme před 20 lety byli v pěkné pr.... a dneska jsme členy EU, proč by nemohl být za 10 - 15 let v EU právě třeba Kazachstán, který se celkem dynamicky rozvíjí?
0 0
možnosti

JayC

16. 3. 2005 22:46
vy jste všichni úplně vedle
on má totiž Vašek naprostou pravdu!Kdybyste četli jeho citace pozorně a hlavně nezaujatě(že to řekl zrovna Klaus),byste pochopili,žeJEto tak.Jasně řekl, že je rozhodně PRO rozšiřování Evropy-hlavně kvůli jednoduššímu pohybu zboží a osob. Ale ze je rozhodne PROTI prohlubovani moci a nadrazenosti Evropy nad samotne staty. A to je ten zasadni problem, o ktery mu jde predevsim! Copak jste to fakt nikdo nepochopil??? Protoze jestli ta ústava projde, sdílím Klausovu nervozitu, že to dřív či později pohřbí "regionální" věci v jednotlivých státech a kvůli všem možným Evropským kvótám, které nám tady dělají bordel už teď, budeme jako stat nic a budeme podrizeni "šéfíkům" v Bruselu. Proto já budu rozhodně hlasovat PROTI té ústavě. Ne že bych o tom věděl něco víc než většina ostatních,ale prostě věřím Klausovi. Jsem přesvědčen, že dobře ví co a proč to říká. I za vědomého rizika, že kvůli tomu proti sobě poštve lidi jako jste vy nebo ňáká ta Ursula. Chce to prostě přemýšlet!
0 0
možnosti

abysser

16. 3. 2005 23:12
Re: vy jste všichni úplně vedle
priste nepis sve vylevy velkym pismem, jsi jak gobbels
0 0
možnosti

Petr4642

16. 3. 2005 15:18
O co Klausovi jde
Dostat nás od Evropy co nejdál, aby tu se svoji bandou mohl co nejdéle vládnout. V ODS je možná i pár slušných lidí, ale bohužel t.č. má mafie jednoznačně navrch. Lidi prosím vás, sledujte spíš kdo co dělá a jak v parlamentu hlasuje, než co velkohubě plácá, než půjdete zase volit.
0 0
možnosti

davexx

16. 3. 2005 17:50
Re: O co Klausovi jde
A hlavně už konečně přestaňme volit ty, kteří už dokázali, že jsou buď neschopní nebo naopak všeho schopní. Malá nápověda: KSČM, zbytky 4koalice, ČSSD a v neposlední řadě ODS.
0 0
možnosti

Tonda Brno

16. 3. 2005 14:40
Klausovy výroky za posledních 10
jsou vlastně projevem jeho narcismu, kdy si nechce připustit, že by mohl být někdo nad ním. Žby prostě existovala osoba nebo orgán, který by mu mohl z pozice vyššího postavení něco vytýkat.
0 0
možnosti

MirosPikos

16. 3. 2005 22:59
Re: Klausovy výroky za posledních 10
Ty si ale kokot....a vsichni stejného názoru! Jak dlouho Vám bude trvat než zjistíte že má Klaus pravdu a myslí to pro nás nejlíp jak jen může? EU je prostě svinstvo kde sou dva hlavní strůjci Německo a Francie...diktujou ostatním co maj dělat a samy na to hodne z vysoka! Zkus si dojít ve Francii na veřejný záchodky s bezdotykovýma bateriema (třeba...) To je přece základ všeho aby "lidi" žili jako lidi! A ní jako prasata...
0 0
možnosti

glockwien

16. 3. 2005 13:44
tak nevím,
ale když tak čtu zdejší příspěvky nějak se mi nezdá ,že je Klaus prezidentem všech . Asi se někde stala chyba,nebo je většina diskutujících nepřátelským živlem ( dle pana Hájka) ?
Já osobně mám větší starost o Českou republiku s prezidentem Klausem než o západní Evropu.
0 0
možnosti

celtic

16. 3. 2005 13:11
zajímalo...
by mne, jestli je tu někdo s přívrženců Klause, který by řekl : s těmi soudci to nezvládl, když všechna kriteria splnili, nebo s tím Marokem a Kazachstánem do EU to Vašek přepískl  Je tu někdo takový, nebo všichni vždy souhlasíte ve všem s Klausem
0 0
možnosti

chrtil

16. 3. 2005 13:16
Re: zajímalo...
to taťka nikdy neřekne, protože On a Pán Bůh jsou neomylní a basta
0 0
možnosti