Diskuze

Krutostí, které odhalila kuřimská kauza, jsme schopni všichni, říká psychoterapeut Remeš

Včera rozhodoval soud o tom, jaký bude další osud týraných dětí ze známé kuřimské kauzy. V pozadí celé záležitosti mohla být nejspíše i sektářská manipulace. Z pohledu religionisty a psychiatra Prokopa Remeše jsou u nás poslední roky ve znamení silné sektářské aktivity.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

Kakarel

25. 12. 2008 22:11
Od určité

doby jsem k takovým ,,doktorům,, opatrný a věřím, že většina z jejich profese by měla mít časté konzultace v Bohnicích! Možná by nás dost překvapilo veliké procento hospitalizace těchto rozumbradů. Jen si přečtěte co píše o těch mladistvých slečnách od Hulinského. Nakonec ta mladá trdla za všechno můžou sama.8-o

0 0
možnosti
Č

činčo

24. 12. 2008 17:37
Pro mne je nejvyšší autoritou Všemohoucí, takže žádný

magor mne nemuže zmanipulovat, tečka.:-)

0 0
možnosti
R

rohatey

24. 12. 2008 17:27
Pokud tihle humanističtí vzdělanci

mudrují o něčem tak to člověk může brát jenom jako jejich názor, pocity a dojmy, tady dávat na  nějaký ten titul to může akorát blázen, pro mě tohle má asi takovou cenu jako když nějaký telepat, jasnovidec, vykladačka z karet nebo hadačka z ruky tvrdí že něco je tak nebo onak. Oni ostatně tihle humanističtí "vědci" nic jiného než ty modernější hadačky z ruky nejsou.

Smutné když se na základě těchle vykladačů kde jeden na objednávku tvrdí ono a druhý na objednávku tvrdí úplný opak vynášejí soudní rozsudky, proč se namísto tohohle vyloženého šamanství nepoužívá třeba daleko spolehlivější technika a logika třeba detektor lži nebo logický úsudek soudce. 8-o

0 0
možnosti
R

rohatey

24. 12. 2008 17:40
Re: Pokud tihle humanističtí vzdělanci

Apropó svého času jsem četl že takto otitulovaný odborník, přesvědčil rodiče synka kterému při obřízce nešťastně upálily celý úd že když to nechají odstranit všechno a chlapečka vychovají v sukýnce jako holčičku tak z chlapečka bude naprosto normální holčička, v nejhorším lesba.

Podivně ale že neplatilo to co tvrdil tento slovutný psychológ ale to co by řekl každý laik na základě drobné logické úvahy, "holčička"  se v dospělosti vůbec jako holčička necítila a jediné po čem toužila bylo se stát se chlapečkem. 8-o

0 0
možnosti
LL

Blbec z Xenemunde

24. 12. 2008 13:46
<>

Dar přítele Remeše EU R^

0 0
možnosti
U

ur=BANcová

18. 12. 2008 13:30
Ferdoterapie je mnohem účinnější a modernější metoda

 Zakládá se na příbězích a mravních poučeních z knihy Ondřeje Sekory a pilném a čestném hmyzu. 8-o

0 0
možnosti
SO

osmera

18. 12. 2008 12:42
pravda

bohuzel je to pravda.

Lidi se daji zmanipulovat docela snadno a nezalezi moc na jejich inteligenci a vzdelani. Sice me to stale porad prekvapuje, ale je pravda ze prumerny clovek je poradna bestie. A ti kteri si mysli ze oni jsou silni ze by se nenechali zmanipulovat tak ty jsou k tomu skoro nejvice nachylni, protoze proste jen vymeni jednu jistotu za druhou.

jednoduchej clovek se sice necha taky zmanipulovat, ale porad u nej prevazi zakladni zvireci instinkty takze bude deti chranit, myslet na to aby mel co k jidlu a kde bydlet, kdezto nejaky inteligent se dokaze ve jmenu nejakeho uceni nad tyto "zakladnosti" povznest.

0 0
možnosti
JD

gagaryn

18. 12. 2008 11:32
***

Stačí lidem namluvit, že konají dobro. A budou i zabíjet. Takových je všude plno.:-/

0 0
možnosti
DB

doktor_bota

18. 12. 2008 11:27
Nesmysl

Testování probíhalo v umělých podmínkách, které navíc ignorovaly vysoký stupeň obecné naštvanosti na studenty. A dokonce i přesto se nechalo úplně zblbnout jen 64% testovaných.

Jsem přesvědčen, že lidí, kteří se nechají zmanipulovat k něčemu tak otřesnému, jako byla kuřimská kauza, je naprosté minumum. Ano, každý občas dělá něco proti svému přesvědčení, ale silně pochybuji, že třeba ženská, která občas "musí" do práce v sobotu, i když to po ní zaměstnavatel nemá právo požadovat, by se nechala přesvědčit, aby brutálně týrala své děti.

0 0
možnosti
LJ

lolek77

24. 12. 2008 13:43
Re: Nesmysl

Jsem přesvědčen, že motiv sekty je jen záminkou. Ve skutečnosti se jednalo o  dětské porno, uspokojování zvrhlých choutek movitých úchylů a využítí dětí na generování peněz. Trochu se zapomíná snaha Mauerové získat aprobaci pro domácí vyučování zdravotně poškozených dětí a pokusy o uznání svých synů za zdravotně handicapované. Správně se v článku konstatuje, že soud rezignoval na zjištění skutečného motivu. Věřím, že se jednalo je a jen o peníze v první řadě.

0 0
možnosti
FH

Bouše

18. 12. 2008 11:14
Pěkná demagogie ...

To že v USA před 40 lety dopadl  n ě j a k ý  pokus  n ě j a k,  ještě neznamená, že se jeho výsledky dají navěky zobecnit na celé lidstvo. Vždyť teprve v roce 1954 prohlásil Nejvyšší soud USA rasovou segregaci na amerických školách za neústavní. :-P

0 0
možnosti
PN

vver440

18. 12. 2008 10:33
Krutostí, které odhalila kuřimská kauza, jsem schopni všichn

ty seš opravdu schopnej. a vopravte si ten nadpis, dyk to je hrůza:-)

0 0
možnosti