Diskuze

Islamistům se nejlépe daří uprostřed chaosu a násilí

Je nebezpečné sázet v Pákistánu na to, že místní prodemokratičtí právníci, intelektuálové a studenti vyjdou z vřavy a možného krveprolití v ulicích vítězně. V Íránu, Libanonu, Palestině i Iráku prokázala historie, že islamistům se daří právě uprostřed politického chaosu a násilí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

duhastrecht

20. 1. 2008 17:10
Jen bych, autore, připomněl:

a) Šachův režim nebyl takový, jak ho popisuješ, byl režimem, který se snažil držet pod krkem komunisty a islamisty a byl proamerický, liberální a prozápadní, ale o žádnou diktaturu bez občanských organisací a nezávislých soudů nešlo, démonizován byl právě levicovou propagandou, z důvodů výše uvedených.

b) Chomejnímu velmi účinně pomáhala v cestě k moci koalice GB + F + NSR + státy Varšavské Smlouvy + Kaddáfího Lybie + Arafátovi Palestinci, bez aktivní pomoci těchto činitelů by se islámská revoluce mohla jít klouzat, Cartera neschopného svému spojenci pomoci, by šach ustál. Účelovou koalici, pro kterou se stalo snem svrhnout proamerický režim, těžko.

c) Paralela s Pákistánem je výstižná, proamerický Mušaraf je ve stejné situaci a po chytrém zavraždění proamerické Bhuttové alkajdisty má Pákistán nakročeno, pokud ale opravdu dojde k islámské revoluci záleží stejně jako v Iránu na podpoře kterou antiamerickým islamistům poskytnou Evropská Unie, Rusko a pokrevní bratři, to rozhodne. 

0 0
možnosti

Júlinek šíšal

20. 1. 2008 17:33
Re: Jen bych, autore, připomněl:

mno ... leccos je pravda  ... v berlíně levicová free university na něj házela dlouho schraňované záprtky ...dokonce jeden zásah šáhovy ochranky nepřežil ... v práglu mu zase věšeli na krk nejvyšší tehdejší metál ... jestli pejsek není zakopaný v tom, jak amíci tam řádili před tím, ... a že už ani on nebyl spojenec, jaký býval ...;-D

0 0
možnosti

ruleta_

18. 1. 2008 18:47
Pekny sumar nekolika studii, ale k cemu????

Dobre, dobre, to je vsechno pravda a to VYCHODISKO je dle autora KDE?

0 0
možnosti