- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Extrémní gastronomie. Heh, řekl bych, že pro mě je z toho takovej závěr, že málokterá kultura dokáže vymyslet něco dost odpornýho na to, aby to průměrnej čech nebyl schopnej po chvilce váhání zbaštit, aby zjistil "jaký to je". Počítam do toho i shnilou rybu a vejce vařený v čůránkách.
Co je na tom morbidního, takto by to mělo vypadat v každé kvalitní restauraci. Vypadá to dobře, hned bych si dal.
Dostupnost techto skokanu okolo restaurace je tezko uveritelna. Java musi byt vyzrana od vseho ziveho co neleta hodne vysoko nebo nezije hodne pod zemi. Spise bych veril farmovemu chovu. Asi porad lepsi takovy puvod masa nez cibetka zavrena v zoufale male kleci, ktera z ni kadi kavova zrna a lidi si za to jeste priplaceji....
Extrémní gastronomie a žáby. Těšil jsem se na reportáž o obřích zubatých žábách z Bruntálska, o zjizvených lovcích, kuchařích, co mají málokdy všechny prsty na rukou... Ale jo, i tak dobré.
Tak tahle zabi stehynka vypadaji docela lakave. Je to jina uprava nez ta ve Francii
kde se k nim dela porad ta sama maslova poleva s cesnekem.
Zajímavý článek o gastronomii, dokonce s ukázkou místního dialektu. Leč český pravopis dostal za uši: “... děti vískají ...”
A já si bláhově myslel, že spisovatelé a novináři jsou nositeli kvality mateřského jazyka.
Žába je mňam, tetka žabí stehýnka marinuje v brandy a fakt to má co do sebe. Ale Dohnal a jeho pravopis... češtin plaáče.
"Servírovat se budou stehýnka nám Evropanům důvěrně známého skokana zeleného, která jsou tu skoro jednou tak dlouhá."
Takže jsou, ehm, stejně dlouhá?
Do ustálených slovních obratů bych matematiku netahal.
Tak dost pochybuji o tom, že se tam dají žáby tak lehce a rychle sesbírat - kdyby tomu tak bylo, tak už tam žádné žáby nejsou.
vubec mi to nepripada jako extrem. jako mnohem vetsi extrem je treba cesky gulas zahusteny chlebem nebo moukou