Volejbalistky Olympu vyhrály Český pohár

Brno - Volejbalistky Olympu Praha si ve finále Českého poháru hladce poradily s domácími obhájkyněmi triumfu z KP Brno 3:0 na sety. V extralize přitom Olymp, který pohárovou soutěž vybojoval už pošestnácté, prohrál s Brňankami všechna tři dosavadní vzájemná utkání v sezoně. Dnes ale byly od prvního setu bez šance.

V pohárovém finále ale hráčky Olympu své soupeřky přehrávaly hned od úvodních míčů větším důrazem v zakončení i lepším podáním. Brňanky nenašly obranu zejména na největší údernou sílu soupeře smečařku Havlíčkovou, která s neuvěřitelnou přesností zakončovala většinu akcí svého týmu. Právě Havlíčková také měla hlavní podíl na tom, že Olymp vyhrál bez větších problémů první dva sety.

V počátku třetího dějství se Brňanky, které hrály bez zraněné ústřední smečařky Tobiášové, zlepšily, v útoku se začalo dařit Ryšavé a prosazovaly se i juniorky Mikysková s Těknědžjanovou. Výsledkem tlaku byl i slibný čtyřbodový náskok 22:18. Naději na zvrat v utkání ale brněnské volejbalistky po chybách a nedorozuměních v útočných kombinacích ztratily.

Olymp se v koncovce setu chytil a snadno proměnil hned první mečbol. "Musím přiznat, že jsem čekal naše vítězství. Rozhodně jsem ale nevěřil, že bude bez ztráty setu. Po potížích v úvodu sezony jsme se rozehráli a začalo se nám nyní dařit. Jdeme od vítězství k vítězství. Oporou je po doléčení zranění zejména Havlíčková, která táhla většinu našich akcí," řekl po zápase spokojený trenér Olympu Stanislav Mitáč.

Naopak kouč Brňanek Miroslav Čada neskrýval zklamání z hladké prohry v domácím prostředí. "Nedařilo se nám vůbec přihrávat míče do útoku. Hodně jsme chybovali a hlavně neuhlídali Havlíčkovou," konstatoval Čada.

Výsledek - finále:
KP Brno - Olymp Praha 0:3 (17, 21, 23)
Rozhodčí: Dvořák a Pavelek. Čas: 58 min. Diváci: 500.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž