Jiří Teplý, olomoucký trenér

Jiří Teplý, olomoucký trenér | foto: Luděk Peřina, MF DNES

Volejbalistky Olomouce prohrály první evropskou bitvu s Brnem

Evropská výprava volejbalistek Olomouce do Brna se nevydařila. Svěřenkyně kouče Jiřího Teplého v úvodním zápase 1. kola evropského Challenge Cupu prohrály 1:3, a pokud si chtějí zahrát proti francouzskému Istres, musí v páteční domácí odvetě soupeře porazit 3:0 nebo 3:1.

"V případě výsledku 3:1 by se hrál zlatý set do patnácti bodů, jehož vítěz by postupoval do dalšího kola," popisuje pravidla trenér Teplý.

"Hrajeme doma, šanci vyhrát máme. I první zápas byl poměrně vyrovnaný. Při troše štěstí a pomoci diváků je to stále otevřené. Jde o to, jak začneme. Jestli budeme schopni Brno zatlačit," doplnil.

Do prvního zápasu vstoupily lépe domácí hráčky, které se ujaly vedení 8:4. Zásluhou útoků Chalcarzové však Olomouc vyrovnala a set musela rozhodnout koncovka.

"V tu chvíli jsme promarnili největší šanci, když jsme neproměnili setbol," povzdechl si olomoucký trenér.

Jeho tým přesto vyrovnal, když šňůrou bodů ze stavu 19:18 na 19:23 zvítězil ve druhém setu.

"Pak jsme vedli 5:3, soupeř začal trošku riskovat servis. Nám nevyšlo pár přihrávek, přestalo se holkám dařit a od té chvíle měl soupeř mírně navrch. Nepodařilo se nám to už změnit, přestože jsme se snažili jít taky do rizika na servisu," poznamenal Jiří Teplý a připomněl důležitou změnu v brněnské sestavě.

"Po přesunu Tobiášové na univerzála dělaly domácí hráčky míň chyb ve hře." Před odvetou prý olomoucký kouč žádnou lest či speciální taktiku na soupeře chystat nebude.

"Nemáme na to moc čas. Ve středu jedeme hrát extraligu do Liberce, trénink na Brno tak bude jen ve čtvrtek. To není moc na vymýšlení.

Spíš se budeme jen věnovat servisu a přihrávce, to může být rozhodující," poznamenal Jiří Teplý.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž