Ostravští volejbalisté udrželi domácí neporazitelnost.

Ostravští volejbalisté udrželi domácí neporazitelnost. | foto: Slavomír Kubeš, MF DNES

Ostravští volejbalisté ubránili opavského Rybníčka servisem

  • 0
Naděje Opavanů na vítězství rozmetali volejbalisté DHL Ostrava drtivým podáním. Jím získali devět přímých bodů, zatímco hosté jen tři. Ostravští bitvu o první místo v 10. kole extraligy vyhráli přesvědčivě 3:0.

"Po dnešním výkonu jsem na hráče hrdý," prohlásil po utkání ostravský trenér Jaroslav Tomáš.

Hlavní úkol domácích zněl: ubránit nejvíce bodujícího hráče extraligy Jakuba Rybníčka. A to se jim podařilo, byť i tak opavský univerzál získal pro svůj tým dvanáct bodů. Nejvíc si jich v utkání připsal hostující smečař Tomáš Fila - šestnáct.

"Na Rybníčka byla připravena i Příbram a Liberec, ale to jsme zvládli," upozornil opavský trenér Martin Demar. "Tentokrát to nevyšlo. Ostrava nás zatlačila servisem. Nemohli jsme útočit středem a zbývající hráči to za Rybníčka nepotáhli."

To potvrdil opavský nahrávač Pavol Chudík. "Naše hra nestojí jen na Jakubovi, ale je pravda, že uhrává těžké balony," podotkl. "A aby byl úspěšný, musí mu zbývajících pět hráčů udělat potřebný servis, což se nám dnes nepodařilo."

Jakub Rybníček upozornil, že Ostrava byla připravena nejen na něho. "Zvládla to utkání velmi dobře takticky v obraně a na servisu." Právě v tom byl podle Rybníčka mezi oběma týmy největší rozdíl. "My jsme je podáním nezatlačili a ještě jsme ho moc kazili," podotkl.

A Chudík si všiml ještě dalšího důležitého momentu: "Vždy, když jsme se na domácí bodově dotáhli, tak nám zase utekli zásluhou kvalitního podání." To předvedl v koncovce třetí sady ostravský smečař Marek Mikula, když dal tři přímé body.

"To, že jsme Rybníčka i ostatní protihráče dobře bránili, bylo servisem. Dařilo se nám Opavské odtlačit od sítě," uvedl Mikula, který dal celkem pět es. "V poslední době jsem se na podání trápil, hodně jsem ho kazil, ale bylo to i ramenem, které mě bolí. Nemohl jsem se do balonu naplno opřít, ale už je to lepší. Aspoň doufám."

Ostravští si v extralize udrželi domácí neporazitelnost. "A to nás velmi těší," usmál se nahrávač Juraj Zaťko. Další domácí duel čeká Ostravu už dnes, kdy v Českém poháru od 17 hodin hostí Ústí nad Labem.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž