Michal Matušov - kouč prostějovských volejbalistek.

Michal Matušov - kouč prostějovských volejbalistek. | foto: Václav Havlíček, MF DNES

Derby pošesté pro Prostějov. Za těsné vítězství jsem rád, shrnul kouč Matušov

  • 0
Volejbalistky Prostějova vyhrály šesté extraligové derby s Olomoucí v řadě. 350 diváků ovšem v sobotu v Národním sportovním centru Prostějov vidělo vyrovnanou bitvu, kterou domácí hráčky nakonec zlomily až v tiebreaku. Zvítězily 3:2 (-17, 18, 17, -17, 12).

„Olomouc hrála už ve čtvrtek proti Liberci velmi kvalitní zápas, věděli jsme, že to nebude vůbec jednoduché. Navíc jsme měli nějaké zdravotní komplikace. Dost jsme se trápili na přihrávce, v určitých pasážích jsme měli velké problémy. Nakonec rozhodoval tiebreak a já jsem i za těsné vítězství rád,“ shrnul trenér Prostějova Michal Matušov.

Jeho svěřenkyně vyhrály počtvrté v řadě a na čele tabulky si vytvořili tříbodový náskok na druhou Duklu Liberec, navíc mají zápas k dobru. Díky zisku dvou setů bodovaly i Olomoučanky a posunuly se na sedmé místo.

„Výborně jsme najely do prvního setu a pak také do čtvrtého, tam se ukázalo, že můžeme soupeřit i se silnějšími týmy. V tiebreaku se body přelévaly z jedné strany na druhou, v závěru nám trochu chyběla agresivita v útoku,“ podotkla kapitánka Olomouce Michaela Nečasová.

Olomoučanky byly v tiebreaku blízko vítězství, vedly už 12:10. Domácí Šunderlíková ale nejprve srovnala a nakonec sama i dopodávala duel k vítězství Prostějova. „Obranu jsme měly dobrou, ale nedokázaly jsme složit rozhodující míče. Možná jsme se trochu zalekly. I bod je však dobrý,“ pravila Nečasová.

Její tým čeká na skalp Prostějova od letošního ledna. V uplynulém play off prohrála Olomouc všechny tři zápasy a v aktuální sezoně podlehla Prostějovu podruhé. „Ukázalo se, že jdeme herně nahoru. Chtěli jsme hlavně Prostějov potrápit a to se nám povedlo. Šlo o zápas s výkyvy, což je problém celé sezony,“ řekl kouč Olomouce Jan Drešl.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž