NA SÍTI. Nicole Vaidišová na turnaji v Miami.

NA SÍTI. Nicole Vaidišová na turnaji v Miami. | foto: AP

Praha zve na tenis, Vaidišová už zná soupeřku pro první kolo

  • 9
Úvodními zápasy prvního kola challengeru mužů v Praze naplno vypukl letní svátek tenisu. Jedna z hlavních tváří turnaje žen kategorie ITF v Praze na Štvanici Nicole Vaidišová už také poznala soupeřku pro svůj úvodní zápas.

Bývalá světová sedmička a aktuálně 260. hráčka žebříčku WTA se při svém prvním startu v Česku po návratu na kurty ve středu utká s s 205. hráčkou světa - Bulharkou Elicou Kostovovou.

Šestadvacetiletá Vaidišová, která na štvanické antuce naposledy hrála turnaj v roce 2009 a vypadla v 1. kole, se s o rok mladší Kostovovou dosud nestřetla. V případě výhry by si Vaidišová mohla zahrát s třetí nasazenou Klárou Koukalovou.

Semifinalistka grandslamových Roland Garros a Australian Open Vaidišová se k tenisu vrátila loni na podzim. Startovala na deseti akcích ITF, v březnu si v mexickém Monterrey a v Miami zahrála hlavní soutěž na WTA Tour. Jejím dosud nejlepším výsledkem v obnovené kariéře je únorové semifinále na akci ITF v Midlandu.

Na Štvanici je v soutěži Advantage Cars Prague Open by Zenova deset Češek a další bojují v kvalifikaci. Jedničkou turnaje je Denisa Allertová (85. WTA).

Zároveň se u Negrelliho viaduktu hraje i challenger ATP mužů a v českém souboji o postup do 2. kola uspěl Jan Šátral. Zápas s Robinem Staňkem otočil ve výhru 2:6, 6:3 a 6:4. Jan Mertl prohrál se Srbem Filipem Krajinovičem dvakrát 3:6. V hlavní soutěži je z domácích tenistů ještě Adam Pavlásek.

Turnaj Advantage Cars Prague Open by Zenova

antuka, dotace mužů 42 500 eur

Dvouhra - 1. kolo:
Šátral - Staněk (oba ČR) 2:6, 6:3, 6:4
Krajinovič (Srb.) - Mertl (ČR) 6:3, 6:3

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga