Tým Plíškové vede na Štvanici nad Kvitovou a spol. 4:3

  • 2
Tým Karolíny Plíškové se díky jejímu dvojčeti Kristýně i samotné kapitánce utrhl v charitativní tenisové akci Tipsport Elite Trophy v souboji s výběrem Petry Kvitové do dvoubodového vedení, v závěrečné pondělní čtyřhře však pár Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková upravil průběžné skóre na 4:3 na zápasy.

Na antuce pražské Štvanice nejprve Tereza Martincová porazila v dohrávce Rusku Jekatěrinu Alexandrovovou 6:4 a 6:2. 

V utkání nadějí ale zástupkyně Kvitové Linda Fruhvirtová zdolala Nikolu Bartůňkovou jasně 6:2, 6:1. Vedení vrátila černému týmu Kristýna Plíšková výhrou 6:2, 6:4 nad Alexandrovovou.  

Karolína Plíšková pak potvrdila roli favoritky v utkání s Barborou Strýcovou výhrou 6:2 a 6:3.

Souboj Plíškové s 31. hráčkou dvouhry a druhou deblistkou světa Strýcovou byl vrcholem dne a úspěšnější v něm za 67 minut byla razantnější Plíšková.

„Mělo to správný tenisový náboj. Začátek byl nijaký, tak dva dny jsem tady seděla, takže jsem to čekala, ale potom to byl docela dobrý tenis,“ řekla Plíšková v O2 TV. 

Duel Martincové s 27. hráčkou žebříčku dvouhry WTA Alexandrovovou začal v sobotu večer a byl za stavu 6:4 a 2:1 kvůli bouřce přerušen. Deštivé počasí nedovolilo hrát ani v neděli a v pondělní dohrávce Martincová těžila z chyb soupeřky.

Patnáctiletá Fruhvirtová i za pomoci rad dvojnásobné vítězky Wimbledonu Kvitové souboji s Bartůňkovou dominovala. „Všechno byly základní a důležité rady, nezatěžovaly mě ničím složitým. Bylo to fajn,“ řekla Fruhvirtová.

I Kristýna Plíšková využila nerozehranosti Alexandrovové. Dala deset es a odvrátila sedm z osmi brejkbolů. „Trošku jsem se toho bála, protože s ní mám negativní bilanci, ale hrála jsem líp, než jsem čekala, a držel mě servis,“ řekla v televizi O2.

Přímé přenosy

Všechny zápasy nabídnou stanice O2 TV Sport a O2 TV Tenis živě. Přenosy doplní i rozhovory, které povede Andrea Sestini Hlaváčková.

Také ve čtyřhře se naplnily papírové předpoklady, i když se bývalé deblové světové jedničky Krejčíková se Siniakovou proti dvojici Markéta Vondroušová, Martincová nadřely. Dvojnásobné grandslamové vítězky uspěly 6:1 a 7:6, přičemž vyrovnaný druhý set trval hodinu a domácí pár měl setbol.

První turnaj čtyřdílné série skončí čtyřmi zápasy v úterý.

Charitativní turnaj družstev žen Tipsport Elite Trophy

Praha

Černý tým Karolíny Plíškové - Růžový tým Petry Kvitové 4:3
Martincová - Alexandrovová 6:4, 6:2
Bartůňková - Fruhvirtová 2:6, 1:6
Kristýna Plíšková - Alexandrovová 6:2, 6:4
Karolína Plíšková - Strýcová 6:2, 6:3
Martincová, Vondroušová - Krejčíková, Siniaková 1:6, 6:7 (4:7)

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga