SPORNÝ MOMENT. Ledabylé podání ruky rozjitřilo tenisové vášně. Janko Tipsarevič

SPORNÝ MOMENT. Ledabylé podání ruky rozjitřilo tenisové vášně. Janko Tipsarevič obvinil Radka Štěpánka, že mu u sítě podal ruku s vystrčeným prostředníčkem - což má prokazovat tato fotografie. Slovní útok zaznamenán nikde není, český tenista jej popírá. | foto: Twitter Janko Tipsarevič

Štěpánek konečně uznal chybu a Tipsarevičovi se omluvil

  • 154
Paříž (Od zpravodaje MF DNES) - Ve světovém tenise možná skončilo jedno velké nepřátelství. Radek Štěpánek se totiž omluvil Janku Tipsarevičovi za to, jak se k němu zachoval po daviscupovém zápase v Praze. "Udělal to o víkendu při Světovém poháru v Düsseldorfu," řekl Srb v Paříži. "Když dohrál svůj zápas ve finále, přišel za mnou, podal mi ruku a řekl, že lituje toho, co udělal."

Tipsarevič mu podle svých slov odpověděl: "Dobře. Asi nebudeme nejlepší kamarádi, ale každý si zaslouží druhou šanci."

Tipsarevič přitom v Praze prohlásil, že se Štěpánkem už v životě nepromluví. Po utkání tam měl na tiskové konferenci velmi emotivní projev: "Řeknu vám, co je váš tenista Radek Štěpánek zač. U sítě na mě ukázal prostředníček a řekl, že jsem smradlavá... Nikdy jsem se s ničím podobným nesetkal."

Vypjaté vztahy pokračovaly ještě po čtyřhře, kdy naopak Štěpánkovi nepodal ruku Ilja Bozoljac.

Omluvou Štěpánek popřel to, co zprvu tvrdil, tedy že nic špatného neudělal. "Co by se stalo? Normálně jsme si podali ruku, nechápu, proč se na mě pak sápal," vytáčel se nejdřív. Druhý den prohlásil, že v emocích soupeři jen řekl, že by nemusel šidit. To ale Tipsarevičovi nestačilo: "Kdyby byl chlap, přijde se omluvit."

Teď se tedy Štěpánek jako chlap zachoval.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga