Myslela jsem, že na kurtu umřu, řekla Vondroušová po výhře nad Halepovou

  • 26
Prožívá nejúspěšnější vstup do sezony. Ač oproti dalším tenistkám odehrála pouze tři turnaje, výsledkově se Markétě Vondroušové v posledních týdnech nesmírně daří. V únoru hrála na turnaji v Budapešti finále, teď na prestižním klání v Indian Wells kosí grandslamové šampionky.

Darja Kasatkinová, aktuálně 14. hráčka žebříčku.

Jelena Ostapenková, vítězka Roland Garros 2017.

Simona Halepová, bývalá světová jednička a vítězka Roland Garros 2018.

ZPRAVODAJSTVÍ

Vondroušová v Indian Wells zdolala Halepovou, ve čtvrtfinále je i Plíšková

To jsou skalpy teprve 19leté Markéty Vondroušové na probíhajícím turnaji v Indian Wells. Pravda, první dvě zmíněné zrovna neoplývají oslnivou formou, přesto jejich jména i současné postavení v žebříčku respekt budí. 

Pouze Vondroušová, Venus Williamsová a Bianca Andreescuová postoupily do čtvrtfinále turnaje kategorie Premier Mandatory v roli nenasazených hráček.

„Naběhala jsem toho fakt moc! Ale stálo to za to,“ hodnotila Vondroušová.

Navíc česká tenistka si čtvrtfinále štědře honorovaného turnaje zahraje poprvé v kariéře. „Byl to ohromně těžký zápas. Já jsem bojovala o každý míč a chvílemi jsem měla pocit, že na kurtu umřu,“ popisovala Vondroušová po bitvě s Halepovou.

Vondroušová poprvé v kariéře přehrála hráčku z Top 10 žebříčku WTA. Loni v Kalifornii hrála osmifinále, i proto si jeden z největších turnajů tolik oblíbila.

„Maky podala fantastický výkon po všech stránkách. Zvládla to skvěle fyzicky i mentálně,“ hodnotil trenér Jan Hernych.

Právě bývalý 59. hráč žebříčku ATP s talentovanou Češkou objíždí všechny turnaje. Rady poté v Praze předává i Jiří Hřebec. „Je konečně zdravá a je to hned vidět. Možná neřekla poslední slovo,“ domýšlí Hřebec.

Právě zdraví v posledních měsících tenisový diamant z Česka brzdilo. V prosinci Vondroušová i přes zranění pomohla k historickému vítězství 1. ČLTK v extralize, hned poté ale mířila za doktory na magnetickou rezonanci. 

Soupeřka po maratonu

Ve čtvrtfinále Markéta Vondroušová vyzve Elinu Svitolinovou. Světová šestka se přetahovala s Ashleigh Bartyovou dlouhé tři hodiny a 12 minut. Dosud letos ženy delší zápasy nehrály. Utkání je na programu ve čtvrtek v 2.00 SEČ.

Bolavé tříslo a následně koleno narušilo plány v úvodu sezony. Vondroušová vynechala klání na Novém Zélandu, představila se až na grandslamu v Melbourne. Ani tam ale nebyla stoprocentně fit, vypadla už ve druhém kole.

Více jak měsíční pauza jí ale náramně prospěla. Doléčila zdravotní trable, na konci února strávila týden s fedcupovým týmem. „Na tréninku tu vypadá velmi dobře,“ chválila reprezentační parťačku Karolína Plíšková.

Následně přišlo tažení budapešťským turnajem, kde Vondroušová ztratila nadějně rozehrané finále ve třech setech. V novém vydání žebříčku si ale polepšila o 19 míst. Aktuálně figuruje na 62. příčce.

Zklamání z finálové prohry ale Vondroušová hodila rychle za hlavu.

Což aktuálně potvrzuje v Indian Wells, kde si znamenitě klestí cestu mezi tenisovou elitu. 


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga