NOHEJBAL. Petra Kvitová při nohejbale na tréninku ve Stuttgartu.

NOHEJBAL. Petra Kvitová při nohejbale na tréninku ve Stuttgartu. | foto: Česká sportovní/Pavel Lebeda

Kvitová získává sebevědomí. Ve Stuttgartu už vyhrála nohejbalový duel

  • 62
Do stereotypu "hotel - hala - trénink - hotel" se jim každý den vtěsná alespoň jedno rozptýlení. Týmová večeře, tisková konference, slavnostní banket. Prim ale ve Stuttgartu hraje tenis, vždyť o víkendu čekají ve Fed Cupu Němky. "Chceme vyhrát, abychom mohly další zápas hrát doma před českými fanoušky," hlásí světová dvojka Petra Kvitová.

Do dějiště fedcupového klání dorazila v úterý odpoledne.

Už večer si volně zatrénovala, ve středu přidala další dávku. Pěkně v tempu, aklimatizace po návratu z měsíčního pobytu v Austrálii už pomalu odeznívá. "Každá noc je lepší a lepší," pochvalovala si semifinalistka prvního grandslamového podniku v Melbourne na oficiálních fedcupových stránkách českého týmu.

Ve Stuttgartu připravili němečtí organizátoři tenistkám ideální podmínky - od moderní haly je dělí pár metrů, dívají se na ni z oken svých hotelových pokojů. V Porsche Areně, která na tenisová klání pojme 4 400 diváků, září modrý kurt s tvrdým povrchem.

Kvitová jej poprvé naostro otestovala ve středečním tréninku s Lucií Hradeckou.

"Taková spíš střelba, výměny moc nebyly," popisovala duel dvou tenistek s razantním podáním. "Ale jedna výměna tam byla!" oponovala jí se smíchem Hradecká.

Povrch s názvem DecoColor jim vyhovuje. "Ani rychlý, ani pomalý, tak akorát," pochvalovala si Hradecká. "Trochu se podobá povrchu z loňského utkání v Belgii, jen trošku to odskakuje nahoru, člověk si musí zvyknout," dodala šampionka loňského Wimbledonu.

Úsměv na tváři vykouzlil Petře Kvitové také týmový souboj v nohejbale. Ve dvojici s kapitánem Petrem Pálou v tradičním zpestření tréninku porazili tandem Hradecká, trenér David Kunst 7:1, 7:2. "Získala jsem spoustu sebevědomí," vtipkovala Kvitová.

Dobrá nálada českým tenistkám nechybí. Ve středu večer je navíc čekalo příjemné zpestření stereotypního pobytu ve Stuttgartu. Oslava devětadvacátých narozenin Ivety Benešové.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga