Davis Cup: Lukáš Dlouhý

Davis Cup: Lukáš Dlouhý - Český daviscupový reprezentant Lukáš Dlouhý prohrál v posledním zápase s Bobem Bryanem. | foto: Jaroslav Ozana, MF DNES

Dlouhý mění klub. Je v Prostějově

Prostějov - Prostějovský tenis bude ještě silnější. Jeho novou posilou se stane daviscupový reprezentant Lukáš Dlouhý, 155. místě hráč světového žebříčku. Čtyřiadvacetiletý rodák z Písku dosud působil v pražském Neridé. "Kluby se už dohodly," potvrdil Dlouhý, který věří, že mu změna působiště pomůže k ještě lepším výkonům.

"Trénuji tady s Tomášem Berdychem i se svým koučem Davidem Prinosilem a doufám, že se tady sejdou také další kvalitní sparingpartneři."

Dlouhý plánuje, že do Prostějova bude z Prahy, kde bydlí, dojíždět i ve volných chvílích mezi turnaji.

Odmítl, že by ho ke změně klubu přiměly lepší podmínky. "V Neridé to také bylo super, ale tady mám možnost trénovat se špičkovými hráči," podotkl.

Jaroslav Navrátil, prostějovský trenér a nehrající kapitán českého daviscupového týmu, je přesvědčený, že Dlouhému působení v Praze příliš nepomohlo.

"Ve čtyřhře se prosazoval, ale ve dvouhře šel trochu do ústraní," uvedl Navrátil. "Teď má za sebou kvalitní měsíční přípravu s Tomášem Berdychem, Hájkem i Jirkou Novákem, a tak by zase mohl jít nahoru." Lukáš Dlouhý se v příštím roce chce zaměřit především na dvouhru.

"To je správný krok, protože je ještě mladý," řekl Jaroslav Navrátil. Podle něj má Dlouhý na to, aby se ve světě dostal až k padesátému místu. "Záleží ale na něm, na jeho práci, na jeho výsledcích. Do budoucna by to bylo dobré i pro Davis Cup." Navrátil ale tvrdí, že by Dlouhý neměl upouštět ani od čtyřhry.

"Když se v ní hráč jednou dostane do světové desítky, tak tam patří. Pro Lukáše je nejdůležitější zkombinovat dvouhru se čtyřhrou."


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga