Juan Martin Del Potro je ošetřován v zápase s Južným na turnaji v Madridu

Juan Martin Del Potro je ošetřován v zápase s Južným na turnaji v Madridu | foto: AP

Del Potro má natržený sval. Roland Garros zřejmě nestihne

  • 2
Špatná zpráva pro fanoušky Juana Martina del Potra. Zranění stehenního svalu zřejmě Argentince připraví o účast na druhém grandslamu sezony, který v Paříži začíná už za necelé dva týdny. Škoda o to větší, že Del Potro se v posledních týdnech vracel do své předloňské formy.

Dvaadvacetiletý Del Potro kvůli bolestem ani nenastoupil minulý týden v Madridu k duelu proti Rafaelu Nadalovi. Bolesti se ale ozývaly už v prvním duelu s Rusem Južným.

Po příletu domů se podrobil vyšetření. To odhalilo osmimilimetrovou trhlinu ve svalu na levém boku.

"Nevíme, jak dlouho bude léčba trvat. Ale je velmi nepravděpodobné, že by stihl druhý grandslam sezony," píše se v prohlášení Del Potrova týmu.

Pro Del Potra je to rána. Někdejší čtvrtý tenista světa a vítěz US Open 2009 téměř celou loňskou sezonu vynechal kvůli zraněnému zápěstí. Naplno se vrátil letos. Vyhrál už dva turnaje, třikrát byl v semifinále a v žebříčku mu patří už 31. místo.

Del Potro přesto doufá, že by si v Paříži mohl přeci jenom zahrát. "Už jsem začal s rehabilitací a udělám pro start všechno. Ale chci se uzdravit v klidu, s návratem na okruh nespěchám," napsal Argentinec na Twitteru.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga