Bral jsem steroidy, přiznal McEnroe

  • 2
Sydney - Bývalý americký tenisový bouřlivák John McEnroe přiznal v rozhovoru pro australský deník Daily Telegraph, že během své kariéry užíval neznámé steroidy. Třiačtyřicetiletý Američan všakběhem interwiev blíže neupřesnil, kdo mu tyto látky podával ani k čemu měly sloužit.

"Šest let jsem nevědomky užíval legální formu steroidu. Stejná látka byla určena pro koně, než se ukázalo, že je pro ně příliš silná," řekl McEnroe.

Ten se rovněž vyjádřil k případu britského tenisty Grega Rusedského, v jehož moči byly v červenci loňského roku nalezeny stopy nandrolonu.

Kanadský rodák se považuje za nevinného a zdroj zakázaných látek vidí v potravinových doplňcích podávaných oficiálními fyzioterapeuty ATP, na což doplatil mimo jiné i český tenista Bohdan Ulihrach.

Podle McEnroea tato kauza naznačila potřebu změn v řízení tenisového sportu. "Nastal správný čas pro zřízení instituce komisaře, který by měl dohlížet na veškeré tenisové dění. Náš sport se potýká s řadou problémů, a to je to poslední, co potřebujeme," zdůraznil Američan.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga