Tomáš Berdych v prvním kole Roland Garros podává.

Tomáš Berdych v prvním kole Roland Garros podává. | foto: Reuters

Chtělo to víc trpělivosti. Kouče už Berdych hledat nebude, tipuje Šavrda

  • 12
Stejně jako řadu fanoušků také Vladislava Šavrdu, šéfa 1. ČLTK a tenisového experta, zpráva o konci spolupráce Tomáše Berdycha s chorvatským koučem Goranem Ivaniševičem překvapila. Zprvu o tom ani nevěděl. Pak se pro iDNES.cz pokusil situaci okomentovat.

Co na to říkáte?
Rozhodující pravděpodobně bylo, že při vstupu očekával herní i výsledkový progres s cílem dosáhnout vytouženého úspěchu na grandslamu, ale ve skutečnosti šly výsledky až na pár výjimek dolů. Trvalo to rok a půl?

Deset měsíců.
To není ani rok, možná to chtělo trochu víc trpělivosti. Můžu to hodnotit jako expert, ale nejsem v tom týmu. Psal, že si to užili, ale mezi oběma musí fungovat nějaká chemie. Ta tam třeba nebyla.

Vladislav Šavrda

Bude si hledat někoho nového?
Teď vyloženě tipuju, ale myslím, že ne. Bude pokračovat se stávajícím týmem. Za tu dobu poznal, že je jedno, jestli se trenér jmenuje Tomáš Krupa, nebo Goran Ivaniševič.

Může ještě vyhrát grandslam?
Jestli se ptáte na návrat do špičky, do elitní desítky žebříčku, tak to se může povést. Ale na grandslam by musel porazit nejméně tři špičkové hráče v řadě, a to bude těžký úkol. Přál bych mu to, protože udělal pro český tenis hodně, ale v tenise je teď spousta mladých. Navíc i Murray nebo Djokovič, kteří vypadali vyčichlí, dokážou na grandslamových podnicích vyhrávat.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga