Obojručný bekhend Bedáňové

Obojručný bekhend Bedáňové | foto: Reuters

Bedáňová promarnila šanci

  • 1
Moskva - Hodně blízko byla Daniela Bedáňová postupu do semifinále moskevského Kremlin Cupu. Českou tenistku dělily od vítězství nad Italkou Farinaovou-Eliaovou pouhé dva míče, ale nakonec se loučí po prohře 6:1, 6:7, 4:6. Senzací je vyřazení Martiny Hingisové, jež nestačila na domácí Dementěvovou. Jiří Novák skončil také ve čtvrtfinále. Slovákovi Dominiku Hrbatému sice vzal první set v poměru 7:5, ale další dva prohrál 4:6 a 3:6. Hrbatý v semifinále narazí na Němce Nicolase Kiefera, jenž si snadno poradil se Švýcarem Markem Rossetem.

Vůbec to nevypadalo na dvouapůlhodinovou bitvu. Vstup Daniely Bedáňové do zápasu s pátou nasazenou Italskou tenistkou byl impozantní. Česká hráčka svou soupeřku jasně předčila a úvodní sadou proplula za 22 minut výsledkem 6:1. Vývoj v ničem nepřipomínal dosavadní jediné střetnutí obou tenistek letos na Frecnh Open, kde dominovala Farinaová-Eliaová.

Druhý set už byla daleko vyrovnanější. Ani jedna z tenistek se nemohla příliš opřít o vlastní servis, hned několikrát si obě své podání navzájem prolomily. Za stavu 5:6 při vlastním servisu už Bedáňová prohrávala 15:40, ale ještě dokázala vyrovnat a postrčit sadu do zkrácené hry. Ten přinesl dramatickou přetahovanou, která pro mladší z dvojice skončila smolně.

Rozhodující set v mnohém připomínal ten druhý. Až do stavu 4:4 se vše odvíjelo podle zaběhnutého scénáře a vypadalo to, že rozhodne opět zkrácená hra. Nakonec ovšem rozhodla zkušenost Italky. Ta uhrála poslední dva gamy a postup do semifinále.

Martina Hingisová si v posledních měsících na kurtech mnoho radosti neužívá. Nejvýše nasazená Švýcarka vypadla v Moskvě už ve čtvrtfinále, když nestačila na domácí jedničku Jelenu Dementěvovou a podlehla hladce dvalrát 2:6. V utkání vyrobila Hingisová neobvyklých 40 nevynucených chyb. Hingisová od února nevyhrála jediný turnaj. Soupeřkou Dementěvové bude krajanka Myškinová, jež také nečekaně zvládla Barbaru Schettovou.

Ženská dvouhra, čtvrtfinále:
Farinaová-Eliaová (5-Itál.) - Bedáňová (ČR) 1:6, 7:6, 6:4
Dementěvová (Rus.) - Hingisová (1-Švýc.) 6:2,6:2
Myškinová (Rus.) - Schettová (8-Rak.) 6:4, 6:2
Dokičová (5-Jug.) - Schiavoneová (It.) 6:2, 6:0
Semifinálové dvojice: Dementěvová - Myškinová, Dokičová - Farinaová

Muži, čtvrtfinále: Haas (4-Něm.) - Gustafsson (Švéd.) 6:1, 6:4, Hrbatý (SR) - Novák (ČR) 5:7, 6:4, 6:3, Kiefer (Něm.) - Rosset (Švýc.) 6:3, 7:6 (7:1), Kafelnikov (1-Rus.) - Johansson (5-Švéd.) 6:3, 7:5.
Semifinálové dvojice: Hrbatý - Kiefer, Haas - Kafelnikov.

 


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga