Bedáňová na světovou jedničku nestačila

  • 8
New York - Daniela Bedáňová zaplatila daň za první velký průnik mezi světovou špičku. Ve čtvrtfinále tenisového US Open česká tenistka nedokázala najít protizbraň na světovou jedničku Martinu Hingisovou a prohrála hladce 2:6, 0:6. "Asi na mě dolehla atmosféra velkého utkání. Necítila jsem se tak dobře jako v minulých dnech," přiznala Bedáňová. "Špatně jsem servírovala a měla jsem pomalou ruku. Prostě jsem neměla dobrý den," dodala. Rus Jevgenij Kafelnikov přešel do čtvrtfinále tenisového US Open, když si v zápasu přerušovaném deštěm poradil s Francouzem Clementem hladce 6:3, 6:4, 6:3.

Bedáňová platila daň za úspěch
Brnění z nervozity si oblékla Daniela Bedáňová do svého zápasu proti Martině Hingisové. Už začátek zápasu napověděl, že česká tenistka nejde do životního utkání v nejlepším rozpoložení. První fiftýn získala až za stavu 0:2 a 0:40. Pak sice na chvíli chytila dobrý rytmus a dokázala Hingisovou zatlačit, ale na víc než srovnání stavu to nestačilo. Hingisová potom úplně převzala kontrolu nad zápasem a spěchala vstříc postupu do semifinále. Soupeřka jí ulehčila roli uspěchaným tenisem a častými nepřesnostmi. Bedáňová si díky účasti ve čtvrtfinále vydělá 115 000 dolarů a v pondělí se v žebříčku WTA posune přibližně na pětadvacáté místo.

"Odehrála jsem dobře čtyři zápasy a proti Selešové jsem předvedla výborný tenis," rekapitulovala Bedáňová. New Yorku pomalu přišla na chuť a Spojené státy opouštěla s hlavou vztyčenou. "Celý turnaj byl velkým zážitkem. Myslím, že mohu být spokojena," řekla hráčka.

Kafelnikova přibrzdil jenom déšť
Podání a mezihra, to byly hlavní slabiny Arnauda Clementovi v zápase 4. kola proti Jevgeniji Kafelnikovovi. Sedmého nasazeného Ruského tenistu dokázal přibrzdit v jeho cestě do čtvrtfinále pouze déšť, soupeř nebyl v nejlepší formě. Za dvě hodiny bylo dohráno, Kafelnikov vyhrál 6:3, 6:4, 6:3 a v dalším dějtsví jej čeká turnajová jednička Gustavo Kuerten. Brazilec bez vězších potíží vyřadil Španěla Alberta Costu po výhře 6:4, 6:4, 7:6.

Nejvýše nasazeného Kuertena povzbuzovaly stovky diváků oblečených do kanárkových dresů. V hledišti se tančilo a zpívalo. "Bylo to jak brazilský karneval," liboval si Kuerten po třísetové výhře.

Serena Williamsová vyhrála americkou bitvu
Do čtvrtfinále se probojovala i mladší ze sester Williamsových Serena, která v americkém "derby" přehrála turnajovou trojku Lindsay Davenportovou 6:3, 6:7, 7:5.

"Přijela jsem do New Yorku postoupit do finále," rezolutně pronesla desátá nasazená. Podle Davenportové má Serena Williamsová šanci Hingisovou v semifinále porazit. "Pokud se vyvaruje zbytečných chyb," upozornila Davenportová.

Článek budeme průběžně aktualizovat

US OPEN - PAVOUKY, VÝSLEDKY

Muži, dvouhra - 4. kolo: Kafelnikov (7-Rus.) - Clement (12-Fra.) 6:3, 6:4, 6:3, Roddick (18-USA) - Robredo (Šp.) 6:2, 6:2, 6:4, Kuerten (1-Bra.) - A. Costa (Šp.) 6:4, 6:4, 7:6.
Ženy - čtvrtfinále: Hingisová (1-Švýc.) - Bedáňová (ČR) 6:2, 6:0, S. Williamsová (10-USA)- Davenportová (3-USA) 6:3, 6:7, 7:5.  
Čtyřhra - čtvrtfinále: Testudová, Vinciová (Fr./It.) - Navrátilová, Sanchezová-Vicariová (7-USA/Šp.) 6:2, 4:6, 6:4.

Rus Kafelnikov posílá do hry míček v zápase čtvrtfinále US Open proti Clementovi


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga