Barbora Strýcová v semifinále turnaje v Praze.

Barbora Strýcová v semifinále turnaje v Praze. | foto: ČTK

Dlouho jsem nebyla takhle smutná. Sebralo mě to, netajila Strýcová

  • 20
Opět skončila těsně před finále. Tentokrát ale prohra na turnaji v Praze tenistku Barboru Strýcovou hodně mrzela. „Sebralo mě to. Dlouho jsem nebyla takhle smutná,“ líčila po semifinálovém výpadku na domácím turnaji Prague Open.

Před týdnem v Istanbulu nestačila na krajanku Markétu Vondroušovou.

Teď v sychravém počasí ve Stromovce prohrála s téměř neznámou Švýcarkou Teichmannovou, 146. hráčkou světa. 

Muchová v Praze dál válí. Strýcovou do finále nepustila Teichmannová

Přitom právě Barbora Strýcová měla z kvarteta semifinalistek pražského turnaje platit za favoritku. Vždyť jako jediná z nich je členkou elitní stovky žebříčku WTA. 

„Soupeřka měla na všechno odpověď. Hrála na mě skvělý tenis,“ posteskla si Strýcová. „Výsledek mě mrzí. Celý týden jsem se cítila dobře fyzicky i mentálně. Sebralo mě to, dlouho jsem po prohře nebyla takhle smutná.“

V teplotách, které jen lehce překročily desetistupňovou hranici, nic nepodcenila. Důkladně se rozcvičila, s trenérem Davidem Kotyzou se na neznámou tenistku připravila takticky. 

Za nepříznivého stavu poté Strýcová hledala jiné varianty, jak vyzrát na Švýcarku, která od malička vyrůstá ve španělské Barceloně. „Snažila jsem se ze všech sil měnit hru. Ona ale hrála hrozně chytře.“

Levoruká Teichmannová posílala na polovinu české hráčky ostré údery s vysokým odskokem. S nimi si drobná bojovnice nedokázala poradit. „Neměla jsem na to sílu. Byl to typický španělský tenis na antuce,“ doplnila.

Přesto Strýcová v domácím areálu podtrhla povedený vstup do antukové sezony. Na nejpomalejším povrchu letos odehrála osm utkání, dvě prohrála, vždy vypadla až v semifinále.

I proto před dalšími antukovými turnaji oplývá optimismem. „Jsem ráda, že mám za sebou tolik zápasů. Čim víc jich bude, tím lépe,“ říká.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga