Doporučujeme

TO BYLO ŠTĚSTÍ. Šťastný výherce se radoval z hokejového triumfu a do toho vyhrál přes 54 milionů korun.

TO BYLO ŠTĚSTÍ. Šťastný výherce se radoval z hokejového triumfu a do toho vyhrál přes 54 milionů korun. | foto: Profimedia.cz

Ve Sportce vyhrál 54 milionů: Koupím dům a dětem studium v zahraničí

  • 70
Během chvilky se mu úplně změnil život, na konci května vyhrál ve Sportce přes 54 milionů korun. "Pár dní před slosováním jsem měl takovou předtuchu, že se stane něco velkého," usmívá se milionář, jehož identitu musí Sazka ze zákona skrývat.

Rozhovor tak s výhercem vedli jenom lidé ze Sazky, ostatním médiím ho dali k dispozici prostřednictvím svých internetových stránek.

"Když jsem vsadil, koupil jsem si také vítězný doutníček. V tu dobu se totiž hrálo i hokejové mistrovství světa, a tak jsem si to chtěl vychutnat se vším všudy," vzpomíná sázkař, jenž bydlí na Moravě. "Potom, co naši hokejisti vyhráli zlato, jsem si zapálil doutník a koukl na slosování Sportky."

Když si tu scénu představíte, vypadá to jako v těžko uvěřitelném filmu se špatným scénářem. V potemnělém pokoji si muž vychutnává doutník a skrz těžký obláček kouře sleduje, jak v televizi losují čísla, která má na sázence.

Tiket italské loterie Superenalotto (18.8.2009)Miliardový jackpot?

Utopie! Minulý rok padlo v Evropě několik jackpotů, které se vyšplhaly v přepočtu do miliardových částek. Sazka přiznává, že v Česku je to utopie.

Vyhrál! Jeho rodina byla v tu chvíli o 54,6 milionů korun bohatší.

"Ten doutník jsem nedokouřil, jak jsem se začal radovat," popisuje infarktovou situaci šťastný Moravan. "Manželka se mě vždycky ptala, když jsem vyhrál stovku nebo podobně, co rodině za ty peníze koupím. Zvláštní, že teď se nezeptala ještě ani jednou."

Výherce každopádně čeká příjemné rozhodování, na co peníze použije. Může si například koupit tři vily v Praze za patnáct milionů korun, padesát nejdražších superbů nebo třeba 150 let platit nájem luxusního bytu.

Ilustrační fotoRekordy

Jaký nejvyšší jackpot ve světě v historii padl? A co Evropa a Česká republika? Rekordní částky, které lidé vyhráli, vám nejspíš vyrazí dech.

"Hlavně musím zajistit rodinu. Mám na mysli její budoucnost i na několik generací dopředu. Ať už se jedná například o rodinný dům, studium v zahraničí nebo pomoc v rodinném podnikání. V tom je hlavní smysl takto nabytých financí," říká.

Rodina část výhry věnuje na charitu: "Pohybujeme se určitou dobu v oblasti zdravotnictví a jedna z prvních našich myšlenek patřila samozřejmě charitě. Zatím přemýšlíme o vhodné formě. Musí to být organizace zcela transparentní a musíme vědět, k jakému účelu bude naše finanční podpora využita."


  • Vybrali jsme pro Vás