Doporučujeme

OBŘÍ STADION. V Pardubicích vzniká improvizovaný stadion pro hokejové utkání pod širým nebem. Kapacita bude 25 tisíc diváků.

OBŘÍ STADION. V Pardubicích vzniká improvizovaný stadion pro hokejové utkání pod širým nebem. Kapacita bude 25 tisíc diváků. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

V Pardubicích staví pro hokejové utkání obří tribuny, které se ale nemusí zaplnit

  • 16
Kolem ledové plochy se tyčí tribuny, které pojmou pětadvacet tisíc diváků. V Pardubicích plánují, že na blížící se hokejový zápas pod širým nebem je fanoušci všechny zaplní. Podle bookmakerů je to ale bláhový sen, na zápas proti Brnu podle nich přijde maximálně dvacet tisíc lidí.

"Uděláme všechno pro to, aby bylo na stadionu diváků co nejvíc. Všichni toužíme, aby Pardubice držely rekord v návštěvě naší nejvyšší hokejové soutěže," řekl nedávno pardubický generální manažer Zbyněk Kusý.

Dosavadní rekord je už dost starý. V roce 1962 vidělo duel Spartak Sokolovo - Brno 18 500 diváků, kteří se přišli podívat na nově otevřenou halu. Rekord samostatné české extraligy je o něco nižší. Na rozhodující finálové utkání mezi Slavií a Karlovými Vary přišlo před necelými třemi lety 17 123 lidí.

Tyhle rekordy by teď mohly hravě padnout. Vždyť 2. ledna bude moci premiérový zápas pod širým nebem navštívit až dvacet pět tisíc diváků. Pardubice a Brno mají přitom z celé ligy nejvíc fanoušků, takže se to zdá jako jasná věc.

Jenže: "Vyprodáno nebude. Podle našich bookmakerů mohou v Pardubicích očekávat návštěvu do dvaceti tisíc," tvrdí za sázkovou kancelář Fortuna tiskový mluvčí Petr Šrain.

Na to, že utkání navštíví 16 501 až 20 tisíc lidí, sázková kancelář nabízí kurz 2,35. Pokud myslíte, že přijde víc diváků, můžete si vsadit s kurzem 2,90. Stejný kurz dostanete i v případě, pokud odvážnému projektu nevěříte a věštíte, že přijde míň než šestnáct a půl tisíce fanoušků.

Jakou návštěvu nakonec 2. ledna na improvizovaném stadionu ve Svítkově uvede hlasatel, je zatím ve hvězdách. Necelý týden před zápasem je prodáno odhadem dvanáct až čtrnáct tisíc vstupenek.

"Přesně to nejde říct, protože se lístky prodávají na šest místech. Odhaduji ale, že je prodáno do čtrnácti tisíc vstupenek," uvedl Kusý.

Zaplní se do neděle zbylých deset tisíc míst?

Kolik lidí přijde na zápas pod širým nebem Pardubice - Brno?

celkem hlasů: 2247

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:00 neděle 2. ledna 2011. Anketa je uzavřena.

20 001 a více diváků
20 001 a více diváků 1145
16 501 až 20 000 diváků
16 501 až 20 000 diváků 653
0 až 16 500 diváků
0 až 16 500 diváků 449
,
  • Vybrali jsme pro Vás